"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген.

...
"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген.
Коментари Харесай

Почина началникът на отбраната ген. Боцев


"Тъжна новина. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един почтен офицер. Светла му памет! " Така доцент Милен Михов, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-шеф на комисията по защита заяви тъжната вест за гибелта на ген. Боцев, който заемаше поста на шеф на защитата.

По-късно публично оповестиха новината от Министерството на защитата. "След малко и трудно боледуване довечера умря началникът на защитата военачалник Андрей Боцев. С честната си работа в Сухопътните войски, с кардиналното си отношение и воля за решение на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния образец на пълководец, угрижен за своите подчинени, военачалник Андрей Боцев ще остави трайна диря в актуалната военна история на България.

Ръководството на Министерството на защитата и Българската войска изрича откровени съболезнования към роднините и околните на военачалник Андрей Боцев. "

Генерал Боцев ни напусна на 60-годишна възраст. Той е роден на 26 ноември 1959 година в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание военачалник е почетен на 18 април 2018 година

Началник на защитата е от 8 март 2017 година до през днешния ден. От 2014 до 2017 година заема длъжността Командир на Сухопътните войски.

Награждаван е с орден „ За отличие в БА”; Награден знак „ За вярна работа под знамената” – ІІІ степен – министър на защитата на Република България – 1999 г.; Награден знак „ За вярна работа под знамената” – ІІ степен – министър на защитата на Република България – 2005 г.; Медал „ За заслуги към БА”; Поименно персонално оръжие „ карабина” – министър на защитата на Република България - 2009 година и други.

"Въоръжените сили имат нужните отбранителни качества за гарантиране на суверенитета и сигурността на страната ни. Това са думи на военачалник Андрей Боцев, казани на 6 февруари 2020 година след провеждането на обичайния годишен разбор на подготовката във Въоръжените сили и войсковата работа в Българската войска за 2019 година

Ген. Боцев постави началото на дълго чаканата рационализация в Българската войска, за жалост обаче не доживя да види края й. „ Осъзнаваме ясно, че провеждането на модерна и ефикасна подготовка е в директна взаимозависимост от процеса на рационализация. През 2019 година бе сложено фактическото начало на дълго чакания развой по рационализация на Българската войска “, сподели на същото събитие ген. Боцев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР