Тъгата не бива да се превръща в агресия. Това заяви

...
Тъгата не бива да се превръща в агресия. Това заяви
Коментари Харесай

Д-р Елена Георгиева към родителите на починалото дете: Тъгата не бива да се превръща в агресия

Тъгата не трябва да се трансформира в експанзия. Това съобщи лекарката, която съгласно родителите на умрялото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „ Проф. доктор Иван Митев”. Заради случая сега тече инспекция в три авторитетни лечебни заведения в София.

Д-р Елена Георгиева изясни, че е била дежурна в деня, когато родителите са обикаляли лечебните заведения, в опит да спасят сина си. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за банкет, само че през това време положението му е не е било тежко. Тя изрично отхвърли да е имало закъснение в прегледа на детето.

Лекарка със своя версия за умрялото 3-годишно дете в София

„ През този половин час открих, въз основата на клиничния обзор, че става въпрос за дете, което има потребност от болнично лекуване, само че не и от интензивно болнично лечение”, посочи доктор Елена Георгиева.

Родителите обаче описаха, че съвсем два часа не престават молбите им към лекарката. „ През сълзи я молех, единствено да видят какво му е на детето. В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това доста добре го видяха. Казаха, че незабавното легло в болничното заведение било резервирано за някакъв човек, който трябвало да дойде”, сподели майката.

Оказва се, че в интензивното поделение не е имало свободни кревати, като се изключи едно, което се пазило за извънредно тежки случаи. Лекарката отхвърля тезата на родителите, че леглото е било непокътнато.

Майката на умрялото 3-годишно дете сподели лекарката, която отказала да го одобри за лекуване

Педиатърът описа, че е предложила на родителите детето да бъде настанено за лекуване в пулмологичната клиника на Александровска болница, само че те са отказали. Тя добави, че положението на дребното дете е разрешавало то да бъде преместено в друго лечебно заведение. „ Детето беше в повредено общо положение. Лежеше на болничната софа, с белези на интоксикация, само че не и с дихателна непълнота и сърдечна недостатъчност”, уточни лекарят.

Родителите имат вяра, че късмет за детето им е имало. Причината за гибелта на 3-годишното дете към този момент остава неразбираема.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР