Таен запис от заседание на парламентарната група на Демократична България,

...
Таен запис от заседание на парламентарната група на Демократична България,
Коментари Харесай

Таен запис показа накъде вървят преговорите за кабинет ВИДЕО

Таен запис от съвещание на парламентарната група на " Демократична България ", извършено в постройката на Народно събрание, демонстрира по какъв начин се развиват договарянията за сформиране на държавното управление. Депутатите от Демократична България се събрали в зала " Запад " след съвещание на парламентарна комисия за Gemcorp. Комисията се провали, а след нея микрофоните и камерите не били изключени. Записът траял и на партийната колекция. За излъчването на съвещанието се разбра от фейсбук статуси на депутати от ГЕРБ. Демократична България потвърдиха, че този запис е достоверен, прецизира " Сега ".

На сбирката Христо Иванов показва недоволството си от обстоятелството, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не желае да предложи нова управническа формула, тъй като била удовлетворена от досегашните си позиции. Тя можела, само че не поискала да изиска други договарящи от Има Такъв Народ, ясна декларация, че досегашните министри на Има Такъв Народ няма да бъдат препоръчани и даже можела да упорства Има Такъв Народ да не взе участие с министри в новия кабинет.

Според Христо Иванов, другата седмица договарянията може да стигнат до " късо съединяване " и евентуално се отива към избори на 16 октомври. Демократична България ще не престават да приказват обществено опорните си точки - че това е механически мандат, че те единствено слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е препоръчан за министър председател. Демократична България упорствали бъдещият министър-председател да има по-голяма опция за избор на екип, а не да се трудоустрояват посочени по партийна линия. Нинова обаче не желала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР