Тадж Махал ще отвари вратите си за посетители днес, въпреки

...
Тадж Махал ще отвари вратите си за посетители днес, въпреки
Коментари Харесай

Индийските власти отварят за туристи Тадж Махал въпреки скока на заразените

Тадж Махал ще отвари вратите си за гости през днешния ден, макар че Индия е на път да изпревари Съединени американски щати като световен водач в случаите на инфектирани с ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Индия, която има население от 1,3 милиарда души и някои от най-пренаселените градове в света, е записала над 5,4 милиона случая на COVID-19. Ежедневно се регистрират към 100 000 нови инфектирани и над 1000 смъртни случая.

Но след строгата карантина през март, която опустоши поминъка на десетки милиони хора, министър председателят Нарендра Моди не е податлив да копира някои други страни и още веднъж да затегне ограничаващите ограничения.

Вместо това през последните месеци държавното управление му облекчи от ден на ден и повече ограничавания, в това число за доста влакови направления, вътрешни полети, пазари, заведения за хранене - и в този момент, отваряйки за визити Тадж Махал.

Световноизвестният пантеон от бял мрамор в град Агра на юг от Ню Делхи е най-популярният туристически обект в Индия. Обикновено притегля най-малко седем милиона гости годишно, само че е затворен от март.

Длъжностни лица споделят, че когато Тадж Махал отвори още веднъж, ще бъдат наложени строги правила за обществено разграничаване и ежедневният брой на посетителите ще бъдат лимитирани на 5000 - една четвърт от естествения преди пандемията. Билети могат да бъдат закупени единствено онлайн.

" Маркират се места за стоене, за съблюдаване на обществената отдалеченост, маската ще бъде наложителна и никой няма да може да влезе без термален скрининг, " сподели пред публицисти Васант Суарнкар, старши археолог, отговарящ за паметниците на Агра.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР