Тъч екраните бяха един от основните акценти при почти всички

...
Тъч екраните бяха един от основните акценти при почти всички
Коментари Харесай

Как да управляваме всеки екран чрез жестове

Тъч екраните бяха един от главните акценти при съвсем всички типове джаджи през последните 15 години, само че мястото им в бъдещето на технологиите наподобява все по-несигурно.

Управлението посредством жестове към този момент не е част единствено от AR екосистемата и лека по лека стартира да измества тъч екраните като способ за ръководство на тв приемници, компютри и смарт телефони.

Тази седмица пък ни попадна акция в Kickstarter за устройство, което прибавя опцията за надзор посредством жестове към общо взето която и да джаджа с екран.

Устройството се назовава Glamos и съставлява малко кубче, което може да бъде прикачено към телефон, таблет, тв приемник, екран и преносим компютър.
 Снимка 463794

След като се свърже с някой от гореизброените, Glamos прожектира виртуален тъч екран, който регистрира жестовете ни и ги предава към телефона или компютъра.

Така, без да допираме екрана или мишката, можем да сменяме слайдове на презентации, със размах да режем плодове във Fruit Ninja, или просто да превъртаме някоя обществена мрежа, без да пипаме телефона или компютъра си.
 Снимка 463795

Glamos разчита на LiDAR технологията, която към днешна дата е в основата на системите на колите с самостоятелен режим.
 Снимка 463793

Готиното е, че Glamos се интегрира с всяка операционна система и с огромен набор игри и стратегии, което значи, че можем да употребяваме джаджата в тандем с съвсем всички устройства вкъщи.
 Снимка 463789

Интересът към нея явно е значителен, тъй като акцията в Kickstarter към този момент е привлякла вложения от над 140 000 $, при начална цел от едвам 10 000 $.

Цената й е 119 $, а доставките стартират през юли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР