Таблоидът Нешънъл инкуайърър, който бе замесен в скандали около Доналд

...
Таблоидът Нешънъл инкуайърър, който бе замесен в скандали около Доналд
Коментари Харесай

Продадоха замесения в скандали с Безос и Тръмп таблоид Нешънъл инкуайърър

Таблоидът " Нешънъл инкуайърър ", който бе забъркан в кавги към Доналд Тръмп и Джеф Безос, е продаден на Джеймс Коен, някогашен началник на компанията за вестникарски павилиони по летищата Hudson News, осведоми Асошиейтед прес.

Компанията притежател на вестника American Media разгласи късно нощес проектите да продаде изданието на Коен. Финансовите параметри на договорката, включваща още два таблоида - " Глоуб " и " Нешънъл екзаминър ", към този момент не са оповестени.

American Media разгласи предходната седмица, че се отдръпва от издаването на таблоиди, с цел да се концентрира върху други действия.

Федералната прокуратура на Манхатън се съгласи предходната година да не преследва компанията в подмяна на съдействието й при следствието на финансирането на кандидатпрезидентската акция на Доналд Тръмп през 2016 година. Разследването в последна сметка докара до тригодишна присъда за някогашния персонален юрист на Тръмп Майкъл Коен по редица обвинявания, в това число нарушение на разпоредбите за предизборните акции.

American Media призна, че е платила 150 000 $ на някогашния модел на " Плейбой " Карън Макдугъл, с цел да обезпечи мълчанието й за хипотетична спекулация с Тръмп в опит да подкрепи акцията му.

" Нешънъл инкуайърър " също по този начин бе упрекнат от шефа на Amazon Джеф Безос в опит за изнудване. Според него таблоидът е заплашвал да разгласява негови компрометиращи фотоси.

Адвокатът на American Media отхвърли изданието да е взело участие в опита за изнудване, само че офанзивата от Безос сътвори риск от огромни юридически разноски и заплаха да бъде развалена договорката с прокуратурата, при която компанията даде обещание да не нарушава законите в бъдеще.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР