Таблетите влизат в учебните часове на най-малките, за да им

...
Таблетите влизат в учебните часове на най-малките, за да им
Коментари Харесай

Таблетите влизат в учебните часове на най-малките

Таблетите влизат в образователните часове на най-малките, с цел да им оказват помощ. Чрез особено основани игри децата ще развиват обществените си умения и ще практикуват наученото по математика.

Във времената, в които всяко дете употребява смарт телефон и интернет, новите технологии последователно навлизат и в образователните часове. „ Пукльовците ” е безвъзмездна игра, която учениците от 1 до 4 клас могат да играят по групи с просветителна цел.

„ Децата играят и по този начин се забавляват, до момента в който учат, което покачва тяхната мотивация и ангажираност. Друга основна употребява е да подкрепя развиването на обществените умения на децата – да си сътрудничат, да работят в екип, емпатия, сетивност, разрешаване на спорове, взаимно решение на проблеми. В това се крие и иновативността, тъй като те нямат аналог ”, съобщи Ставрос Ставру – основател на играта.

Идеята за играта се ражда инцидентно, в търсене на съвършения детски подарък.

„ Имах желанието да направя подарък на класа на моя наследник, който беше първи клас. И защото аз съм ИТ-специалист, ми хрумна на направя игра, само че игра, която ангажира децата да са един тим. И по този начин се роди първият първообраз на нашите игри ”, изясни още Ставрос Ставру.

Играта се приема добре и бързо става обичана на учениците.

Повече от половин година лишава на Ставрос да трансформира концепцията си в действителност. За задачата оказва помощ и Ива, на която са поверени дизайнът и илюстрациите на игрите.

„ Идеята за „ Пукльовците ” се разви последователно. Трябваше ни метод, по който да отчитаме правилните и неверните отговори. И това се случваше като съществото, което е основен воин в играта, пораства и едно от децата сподели то може би най-после ще се пукне. И по този метод благодарение на децата пристигнаха „ Пукльовците ”, споделя Ива Груева – илюстратор на детски книги.

„ В момента имаме 5 прототипа на игри, всички сме валидирали в учебно заведение и виждаме капацитет в тях ”, изясни Ставрос Ставру.

Учениците от 120 Основно учебно заведение са първите, които се възползват от новата иновация.

„ Усещаме, че в уроците по математика ужасно доста ни оказва помощ. Децата развиват своята емпатия и могат да покажат това, което са научили в час. По-свитите деца усещат поддръжка от останалите и тази кооперативна игра в действителност ни е в помощ ”, съобщи Росица Георгиева, преподавател от 120 ОУ.

За основателите е значимо на какво учат децата, по тази причина и всяка игра си има идея.

„ Историята на игрите би трябвало да бъде обвързана с екологични дела. Искаме да повишим чувствителността на децата към подобен вид проблеми. Първата игра е обвързвана с нефтопукльото, това е пукльо, който събира нефтените петна и оказва помощ да се преборим с нефтени разливи ”, съобщи Ставру.

Следващите игри, които към момента са в развой на работа, включват дела като разделно събиране и преработване на отпадък, решение на казуса с световното стопляне и увеличение на биоразнообразието.

А с цел да няма пристрастяване, игрите са разрешени за не повече от 5 минути дневно и то единствено в учебна среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР