Т ой е обявен от сп. "Тайм" за най-младия банков

...
Т ой е обявен от сп. "Тайм" за най-младия банков
Коментари Харесай

Най-паметният български обир: Говори мъжът, откраднал 181 млн. лева

Т ой е разгласен от сп. "Тайм " за най-младия банков обирджия. В тази ранглиста влиза през 1997 година Как се обира банка без да влезеш в нея, кое те кара да се предадеш след това самичък и да върнеш парите и за какво посегнаха на банков клон в Дупница?

Какво описа най-младият банков обирджия Стефан Чолаков пред.

На 30 май 1997 година

от един банков трезор в София изчезват 181 млн. лв.. Сума преди деноминацията, която като в килограмово измерение е съвсем един звук. Парите са взети без оръжие, без да се влиза в банката и без участниците в обира да знаят, че вършат грабеж. Инициатор е Стефан Чолаков. Към оня миг едвам 20-годишен.

"Определянето на деня за изтеглянето на парите от банката беше помислен горе долу месец-месец и половина по-рано. Като подготовката за този грабеж беше 6-7 месеца. Бях избрал 30 май. Петък. По-онова време банката, която в действителност ощетих, даваше пенсиите на хората в България. И от Българска народна банка и превеждаха на 30 май всички нужни суми. И в централата имаше налични пари. Това беше едно от изискванията. Другото изискване - да е петък, защото събота и неделя банките не работят, и времето за реакция е по-бавно. А беше и началото на лятото ".

Стефан стартира деня си както всеки различен. Става рано за работа, купува си вестник, пие си кафето, а по-късно стартира със дилемите си.

"Интересното е, че аз в действителност следих цялото източване на банката от една скамейка, която е от другата й страна. Аз седях и говорех по телефона. През цялото време говорех по телефона с момичето, с което живеех. И с което правех проекти за предстоящ живот - да се женим, да имаме деца, семейство и така нататък Никой с изключение на мене не знаеше какво се случва. Включително и участниците в тази измама. Не знаеха какво вършат. Всеки от тях имаше заложена тъкмо избрана роля. Но не знаеше какво произлиза от дейностите, които той е направил. Единствения човек, който знаеше какво се случва, бях аз ", показа Стефан.

Как тъкмо Стефан е съумял да извърши обира, вижте във видеото.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара В едно далечно кралство, през девет гори в десета, живяла една красива, самостоятелна и умна принцеса. Един ден тя седяла на брега на картинно езеро… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТова може да се случи на всеки и на всички места по света " Беше импулсивно и неуместно деяние ", уточни той пред съдаА вие вярвахте ли още в тези митовеВ петък част от учебна постройка в градеж в белгийския град Антверпен се срутиЗа някои от тях тронът е на една ръка разстояние, а за други - може да остане единствено блянГлавоболие, хрема, болки в гърлото: при зараза с Делта разновидността признаците наподобяват елементарна простуда. Този вид е доста по-заразен и води до по-висок риск от хоспитализация. Ето какво се знае:Отказът тотално от стандартно задвижване ще последва няколко години по-късно.И надлежно да ги изтрием, с цел да освободим мястоПолицията разгласява фотоси на картините в интернет с въпроса " Кой знае нещо за картините и/или по какъв начин са се оказали в кофа за отпадък на паркинг? " От " Дисни " до най-младия притежател на премия EmmyКакво ли ще се е случило със света ниКои са звездите, които изневериха на своите половинки с детегледачкитеНа съвещанията в предходните дни Ким прикани за ограничения за справяне с " напрегнатата " продоволствена ситуацияЧетиримата мъже са били привлечени към наказателна отговорност Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР