Т ова е Коринтският канал - гигантски воден път, създаден

...
Т ова е Коринтският канал - гигантски воден път, създаден
Коментари Харесай

Коринтският канал, корабите и една древна амбиция

Т ова е Коринтският канал - великански воден път, основан от индивида. Стръмните стени са високи към 79 метра, което го прави най-дълбокия канал в света, само че тук-там водният канал е необятен по-малко от 25 метра, описват във видео на.

Каналът е жизненоважна артерия за повече от 11 000 кораба годишно. Инженер Харис Сароглу инспектира канала, с цел да подсигурява, че стръмните стени са сигурни и безвредни.

"Коринтският канал е доста значимо място, защото е портал към Пелопонес и също по този начин е кръстопът сред морето и залива ", споделя той.

Когато инженерите приключили канала през 1893 година, лодките били доста по-малки. В наше време безстрашни капитани водят корабите си, които едвам се побират сред стръмните страни на канала. Тяхното прекосяване дава едно от най-зрелищните гледки от Гърция по въздух.

Един голям круизен транспортен съд с дължина 195 метра на име "Бреймар " е на път да премине през Коринтския канал. Този транспортен съд тежи 21 344 тона и е най-големият транспортен съд, който в миналото е опитвал да мине през това тясно пространство. Нашата неповторима въздушна позиция ни разрешава да забележим това удивително достижение. Необходими са невероятни умения и успокоение, с цел да ръководиш прекосяването на кораба. На най-тесните места остава по-малко от метър разстояние от всяка страна.

Когато корабите минават през канала, те реализират една антична упоритост, за чиято реализация са били нужни повече от 2000 години.

"Древните гърци желали канала тук, защото знаели, че това е доста значима стратегическа точка. Така се разраствала търговията им и можели да извлекат повече от нея, с цел да се развива и цивилизацията им ", споделя Сароглу.

Римският император Нерон почнал работа по канала през първи век след новата епоха, само че не съумял да направи доста преди да почине.

След с напрежение 6-километрово промъкване "Бреймар " най-сетне излиза от другата страна и колосалният транспортен съд може да поеме към намерено море.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР