Т.нар. “Голямо напускане в САЩ провокира много служители да напуснат

...
Т.нар. “Голямо напускане в САЩ провокира много служители да напуснат
Коментари Харесай

Три проактивни стъпки, преди да обявите тихо напускане

Т.нар. “Голямо овакантяване ” в Съединени американски щати предизвика доста чиновници да изоставен работните си места или да трансформират кариерния си път. Тази наклонност към момента е в ход. Има обаче един различен феномен, който тревожи експертите. Те го дефинират като “тихото овакантяване ”.

Темата набра известност в TikTok през последния месец и генерира основаването на хиляди видеа, в които потребителите споделят мнението си.

Тихото овакантяване на този стадий няма точна формулировка. Знае се, че съставлява слагане на граници в професионалния живот, да вземем за пример да не се работи повече, в сравнение с би трябвало. На процедура служителят не напуща работното си място. Решението му е подбудено от разнообразни аргументи. Може да се усеща подценен в работата или да не желае да прави взаимни отстъпки с психологичното си здраве и салдото работа-личен живот, написа CNBC.

Според специалисти тихото овакантяване може да помогне за справяне с така наречен прегаряне в кратковременен проект, само че не е дълготрайно решение. Ето какво поучават те да извършите вместо това.

Бъдете продуктивни

Постигането на баланс сред работата и персоналния живот е значимо, само че Майкъл Тимс, основен експерт “Човешки запаси ” в Insperity счита, че въпреки всичко би трябвало да останете ангажирани в работата си.

Ако възнамерявате да минете на някакво равнище на “тихо овакантяване ”, тогава използвайте часовете в работата си с оптималната работливост, споделя той.

По този метод ще продължите да се развивате и ще придобивате умения, споделени от по-опитните и по-вещите, до момента в който изследвате своите креативен благоприятни условия и пристрастености, които може да ви донесат благополучие, добавя специалистът.

30-годишната Меги Пъркинс, която практикува “тихо овакантяване ”, отбелязва, че не може да бъдете отрицателният човек в офиса.

Продължавайте да се държите положително, би трябвало да бъдете индивида, който компанията е наела, само че единствено за часовете, за които ви се заплаща, прецизира тя.

Поемете контрола

Келси Уат е кариерен съветник и е забелязал, че хората, които “напускат безшумно ” стават кисели и изпитват страдание по отношение на своите работодатели, като употребяват това, с цел да бъдат пасивни в офиса.

Тъй като тихото овакантяване е предизвикано постоянно от претоварване или чувство за недооценяване, специалистите акцентират, че никой не трябва да се усеща по този начин. Затова и то не е целесъобразно като дълготрайно решение.

Вместо това чиновниците би трябвало да поемат контрола върху своето лично развиване и да схванат за какво се усещат претрупани и по какъв начин може да излязат от положението “тихо овакантяване ”.

Хората елементарно споделят “Не съм благополучен ”, само че мъчно намират отговор на въпроса за какво е по този начин и какво ще ги направи щастливи. В доста случаи чиновниците не знаят какво е тяхното “Защо? ”.

Говорете с шефа, само че не в TikTok

През последните седмици доста хора взеха решение да изразят мнението си за тихото овакантяване в обществените мрежи. Експерти предлагат непосредствено да говорите с работодателя си.

Плашещото при тихото овакантяване е, че хората, които работят в офиса, не знаят за него. Именно заради това диалогът с шефа е едно от решенията на казуса.

Ако в никакъв случай не водите диалог с него и просто безшумно си работите, нещата няма да се трансформират, споделят специалисти. Обратната ви връзка би трябвало да бъде съответна, с цел да бъдете вярно разбрани.

Работодателите също имат своя роля

В оправянето с хората, които “напускат безшумно ” и прегарят, основен фактор е мениджмънтът. Корпоративните водачи би трябвало да са положителни слушатели, когато получават противоположна връзка.

След пандемията работните места в никакъв случай няма да бъдат същите. Хората са се трансформирали и фирмите би трябвало да наваксат това. Именно тук идва ролята на водачите - те би трябвало да са ангажирани и да схванат, че тихото овакантяване е зов за помощ от страна на чиновниците.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР