Т.нар. акулски перки, които се появиха на ул. Граф Игнатиев,

...
Т.нар. акулски перки, които се появиха на ул. Граф Игнатиев,
Коментари Харесай

На теория: Акулските перки на Графа стават и да се укроти наводнение

Т.нар. акулски перки, които се появиха на ул. " Граф Игнатиев ", се трансфораха в следващата глава в сагата с ремонта на емблематичната за София пътна артерия.
Чуденките какво тъкмо съставляват тези " перки " и шегите с тях препълниха обществената мрежа Фейсбук. Официалното пояснение за съществуването на " кубчетата " е, че са направени по този метод, с цел да не може да се сяда върху тях.
Перките обаче поразително наподобяват на устройства, които се поставят тук-там, където се чака огромен прилив на вода, в това число в преливниците на язовири. Идеята е да бъдат разбивани възможни огромни водни талази, които другояче биха могли да разрушат пътя или коритото, през което минават. Височината на съответната " перка " дефинира опцията на " устройството " да е по-ефективно при по-голяма вълна. А клиновидната форма обезпечава по-голяма зона на противодействие против силата на водата. В случая с " Граф Игнатиев " има единствено един проблем – " перките " са по този начин ситуирани, че очевидно чакаме водна вълна от близките здания!
Същевременно пред Нова телевизия проектант Иво Панталеев, който е лицето на плана на ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", съобщи, че в идейния план тези ограничители отсъствали. КАТ обаче желали ясно ограничение на трамвайното трасе от пешеходната зона, а и доста жители в публичните разисквания също желали такова нещо. Затова в работния план се появили ограничителите, като поради слагането на ограничители във форма за куб не били задоволително ефикасни, тъй като опитът от " Солунска " посочил, че се употребяват защо ли не.
На въпрос дали ще има фиксиране на " акулските перки ", Панталеев сподели, че следва да се вземе решение. Той отхвърли, че въпросните " уреди " щели да пречат и да има засегнати пешеходци. Панталеев не се съгласи и, че е по-добре да има саксии с цветя, тъй като през зимата цветята нямало да виреят.
Иначе какъв брой ефикасна граница са тези " перки " към този момент проличава от долната фотография, с създател Цветина Димитрова. Така че теорията за прекъсване на водна буря си остава единствено следващата доза фолклор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР