T-Mobile използва оборудване от Cisco, Ericsson и NokiaСамостоятелната 5G мрежа

...
T-Mobile използва оборудване от Cisco, Ericsson и NokiaСамостоятелната 5G мрежа
Коментари Харесай

Първата самостоятелна 5G мрежа заработи в САЩ

T-Mobile употребява съоръжение от Cisco, Ericsson и Nokia

Самостоятелната 5G мрежа на T-Mobile започва с впечатляващо шоу в Съединени американски щати
(снимка: T-Mobile / видео)

Телеком операторът T-Mobile разгласи, че е пуснал в употреба първата в света комерсиална 5G мрежа със независима архитектура. Нейните услуги са налични за 250 милиона консуматори в страната.

5G мрежите могат да бъдат от два вида: несамостоятелни (Non-Standalone Access или NSA) и независими (Standalone Access или SA). Първоначално всички комерсиални 5G мрежи бяха от първия вид.

Особеност на NSA е потреблението на новата радио мрежа в композиция с базовата мрежа от предходно потомство – 4G LTE. Това разреши на операторите да предложат 5G услуги по-рано, само че в такава мрежа е невероятно изцяло да се осъществят преимуществата на 5G.

5G NSA мрежите бяха фокусирани главно върху потребителските терминали, до момента в който 5G SA се прицелват в IoT и други взискателни връзки машина-машина. Те не употребяват 4G LTE съставни елементи: и радио мрежата, и базовата мрежа са изцяло съвместими с новите спецификации.



Самостоятелните 5G мрежи отключват същинския капацитет на технологията 5G – висока скорост, ниска инертност и необятна съгласуваност, което би трябвало да проправи пътя за нови приложения от рода на мобилна допълнена и виртуална действителност, облачни игри, превод в действително време и други

5G мрежата на SA, пусната от T-Mobile, уголемява обсега на 5G в Съединени американски щати с 30%, достигайки близо 250 милиона души допълнително от 7500 града. Основната мрежа се базира на съоръжение Cisco и Nokia, а радио мрежата е с съоръжение на Ericsson и Nokia. Операторът означи стартирането на мрежата с колективен полет на дронове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР