T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата

...
T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата
Коментари Харесай

Неповторим във всяка роля – това е новият Volkswagen T-Cross

T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата на марката Volkswagen. С дължината си от 4,11 метра градският crossover модел превъзхожда Polo с 54 мм на дължина, а височината на каросерията му е със 138 мм по-голяма и доближава 1,58 метра. Моделът показва голям брой нови стандарти в своя клас, като даже базовата версия на процедура не оставя неизпълними стремежи във връзка с практичността, сигурността и информационната съгласуваност. В допълнение към това, моделът се отличава с гама от разнородни комбинации във връзка с дизайна и обезпечава доста богати благоприятни условия за по-нататъшно самостоятелно оформление.

Динамичен и пестелив трицилиндров мотор

Най-малкиятпредставител на SUVгамата на Volkswagen се задвижваот трицилиндров бензинов двигателс работен размер 1.0 литра, с оптималната мощност85 кВт/ 115 к.с.и start-stopсистема.

Бензиновиятдвигателсе доближава до съвършенството с помощта на 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с двасъединителя. Последнатапредлагасерийнодва режима на шофиране -„ Normal “ и „ Sport “.Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималнатаскорост достига193 км/ч. Тозитрицилиндров мотор употребява едва4,9 литра бензин95Нна 100 километра.

Дизеловият мотор на модела - 1.6 TDI, има оптималната мощ 70 кВт/95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степеннапредавателна кутияс двоен съединител (DSG)и start-stopсистема.



Последно потомство системи за асистенция на лидера

Новиятмодел предлага модерни системи за асистенция,способни да гарантираткомфортно и безвредно шофиране когато и да е. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с цялостна гамамеркиза сигурност, които до неотдавна бяхазапазенпериметър единствено на по-големитеавтомобилиот горните класове и това го прави един от най-безопасните SUV моделив неговияклас. В допълнение към отличните градивни ограничения за пасивна сигурност на каросерията присблъсък и образцоватазащита на пасажерите, новият моделразполагаи сизключително богатагама отелектроннисистеми заасистенцияна лидера, основани за понижаване на рискаот конфликт още при пораждане на предпоставките за него, както и за в допълнение повишение на комфортапри шофиране. Те включват система за наблюдаване на зоната пред атомобилаFront Assist с функционалности за различаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и спешно прекъсване в условия на градско движениеCity Emergency Brake, система за предизвестие при несъзнателно овакантяване на лентата за движениеLane Assist, помощник при тръгване на надолнище Hill Start Assist, самодейна система за отбрана на пасажерите и система за асистенцияи предизвестие за заплаха в „ сляпата” зона от полезрението на лидера припромяна на лентатана движениеBlind Spot Detectionс вграден помощник за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist. Всичко това е включено в общоприетото съоръжение, а системата за предизвестие на водачаDriver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подкрепяне на паркиранетоPark Assistсе оферират като варианти.



Интуитивна съгласуваност

T-Cross обезпечава на взискателните клиенти най-високоравнище на съгласуваност с световната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функционалностите на бордае изключително елементарно и интуитивно.Оптималнавръзка и задоволително сила за смарт телефоните в автомобила обезпечават до четири USB врата исистемата за безжично апостериори зареждане. Приложението Volkswagen Connect извършва ролята разполагаем помощник вавтомобила иулеснява многоживота в компанията наT-Cross. Тоосигурява връзката на лидера с автомобила и при поискванего осведоми за положението на транспортното средство,извършените пътувания и стила на шофиране. За да се възползваот изключителните преимущества на тази система, лидерът се нуждае единствено от три неща - смарт телефон, приложението Volkswagen Connect(което може да се изтегли гратис от App Store или Гугъл Play) и T-Cross, който се доставя със общоприетоо конфигуриран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично чрезВluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-endencryption)от съображения за сигурност на данните, осигурявайкизащита кактонатехниката, по този начин и личнитеданнина потребителите. Volkswagen Connect предлага обилие от интелигентни средстваза достъп доважна информация,наременнапомощ или просто развлеченияпо време на път.

Забележителен, самостоятелен външен дизайн

Стилистиката на новия T-Cross еизраз на самостоятелност, съчетана с фамилнапринадлежност. Външният тип се дефинира от внушителните форми напредниякапак, широкатарадиаторна решетка с вградени в нея предни светлини ихарактернитехоризонтални линии в страничния контур. Мускулестите „ рамене” на каросерията подчертаватмощното лъчение, а новатасветлоотразителналента, преминаващахоризонтално през цялатазадначаств черна рамкаувеличава образно широчината на новия модел. T-Cross осигурявалесен достъпдо купетосъс своите четири огромни порти – едно от главните преимущества на модулнатаплатформа за напречно ситуирани мотори МEB, която разрешава задвижващияпреден мост да бъде ситуирано доста по-напред в каросериятана автомобила. Дългото2,55метра междуосно разстояние е в основата напросторнияинтериор с доста свободно пространство за до петима пасажери, а потенциалът на багажното поделение е сред 385 и 455 литра. Благодарение на сгъваемата задна седалка, T-Cross може да се трансформира в дребен ван с еднакъв под на багажникаи до 1281 литра товаренобем.



Практичен игъвкав интериор

Благодарение на високата позиция на седалките, лидерът може да разчита на отлична видимост, а пасажерите се радват на превъзходнагледка. Човекът зад кормилото и неговият сателит отпредса настаненина 597 милиметранад пътя, а седалката за пасажерите откъм гърба е на височина652 милиметра.Като цяло просторният интериор основава упътниците чувството, че пътуватв по-голям автомобил. Освен това вътрешното пространство дава опция за промяна и акомодация към различниизискванияи приложения, а процесът е извънредно еластичен, бърз и елементарен.Изключителнатагъвкавост се гради върху детайли катозаднатаседалка, която може да се измества надлъжно в диапазон от14 сантиметра и по този начинможе да спомогне за увеличение напространството за краката на пасажерите навтория редместаили наобема на багажното пространство според от съответната потребност. Допълнителна еластичност предлага иоблегалкатана задната седалка, която може да бъде разграничена в отношение60:40 и изцяло или отчасти сгъната за увеличение на товарния потенциал. И не на последно място по значимост -T-Crossможе да се поръча и със сгъваема облегалка напредната пътническа седалка, която в композиция сасиметричноразделенатазадна седалкаосигурявадостатъчно място за превозване даже намного дълги предмети.

Допълнителни пакети съоръжение

Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта наняколко привлекателни специфични пакети.Базовиятвариантна моделасе предлагастандартнос бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалкас опция за трансформации, регулируема по височина седалка на лидера, ограничител на скоростта и система за отбрана на пешеходци. Следващото равнище на съоръжение е Life. В допълнение към главните характерности, то включва мултифункционален волан, датчици за паркиране Park Distance Control начело и откъм гърба, климатична апаратура, регулируема по височина седалкана пасажера начело спрактично чекмедже под седалкатаи 16-цоловиалуминиеви джанти. На трето равнище е Style, чието съоръжение включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предниседалки Sport/Comfort,индиректно вътрешноосветление,автоматична климатична апаратура Climatronic и 17-цоловиалуминиеви джанти. Освен всичко това Volkswagen предлага и допълнителнидизайнерски пакетипри равнища наоборудване Life и Style, които включватизключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoiseна тапицериите наседалките.За тези две равнища наоборудванесе оферират и екстериорни и интериорни пакети R-line.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР