Т ържествено отбелязване в цялата страна на Деня на светите

...
Т ържествено отбелязване в цялата страна на Деня на светите
Коментари Харесай

Политици с поздрав за 24 май

Т ържествено отбелязване в цялата страна на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета.

В София пред паметника на равноапостолите президентът Румен Радев, министър председателят Стефан Янев, министрите на образованието и културата сервираха цветя и венци. Цветя и венци бяха сервираха и от кмета на София Йорданка Фандъкова, представители на Политическа партия АБВ, столичната организация на БСП-София, общественици, десетки жители и посетители на столицата.

Политици насочиха поздрави по случай празника:

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност! Създаването на българската писменост и отстояването на правото на един народ да слави Бога и да се бори за собствен език е било гражданска война в тогавашния свят, гражданска война на правото да знаеш!

Това написа в профила си във "Фейсбук " водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нашите предшественици са ни дали език, който да ни свързва, посредством който да сътворяваме общности и който да ни оказва помощ да работим дружно за триумфите на България. Това е завещание, което би трябвало да използваме през днешния ден, с цел да има по-добри дни за идните генерации. Честит празник! ", добавя той.

"Всяко българско сърце през днешния ден тупти гордо, че сме дали на вси славяни букви, книги, четмо и писмо ". Това сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"Да е цветущ най-светлият, най-хубавият български празник, който влиза във всеки дом със всяка нова книга, която си купуваме, с четящото ни дете, с учителите на нашите деца. Да е цветущ на всички ни. Сигурна съм, че всяко българско сърце през днешния ден тупти гордо, че сме дали на вси славяни букви, книги, четмо и писмо. Нека бъдем горделив народ. Поклон пред учители, просветители, дейци на културата, които съхраняват българщината. Имат нашето почитание ", съобщи Нинова.

По думите й главните завещания на светите братя Кирил и Методий, които би трябвало да запомним, са да четем и знаем, да пазим паметта, да съхраняваме полезностите си изконни и български и да ги предаваме на поколенията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР