т 19 август Държавен фонд „Земеделие“ отваря приема на заявления

...
т 19 август Държавен фонд „Земеделие“ отваря приема на заявления
Коментари Харесай

Отпускат още пари за селското стопанство заради COVID кризата

т 19 август Държавен фонд „ Земеделие “ отваря приема на заявки за подкрепяне по подмярка "Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани Коронавирус 1 и подмярка "Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани Коронавирус 2 ". Кандидатстването е допустимо до 21 септември.

По Коронавирус ограниченията ще се подкрепят аграрни стопани, микро, дребни и междинни предприятия, групи и организации на производители, които са изключително наранени от рецесията, провокирана от пандемията от ковид.

Подмярка Коронавирус 1 е с бюджет 93,5 млн. лв. и обгръща сензитивните браншове - „ Плодове и зеленчуци ", „ Маслодайна роза " „ Винени лозя ", „ Декоративни растения ", „ Животновъдство " (говеда, биволи, овце и кози) и „ Пчеларство ".

Допустими за подкрепяне ще бъдат аграрни стопани, кандидатствали за подкрепяне по схемите за директни заплащания през Кампания 2019 и Кампания 2020 или кандидатствали и утвърдени за даване на държавна помощ de minimis за поддръжка на пчеларите през 2019 година

Подмярка Коронавирус 2 е с бюджет 5,5 млн. лв. и обгръща всички останали посоки в региона на растениевъдството и "Животновъдство " (свине и птици). Допустими за финансиране по Коронавирус 2 също ще бъдат кандидатствалите за подкрепяне по схемите за директни заплащания през Кампания 2019 и Кампания 2020.

Също по този начин аграрни стопани, които отглеждат прасета и/или птици, ще могат да аплайват ако са утвърдени за даване на държавна помощ през 2019 година по скица "Помощ за осъществяване на непринудено поети задължения за хуманно отношение към птиците " и/или скица "Помощ за осъществяване на непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете ".

Финансовата помощ по ограниченията се изплаща под формата на еднократна сума. Таванът на подпомагането за един аграрни собственик по подмерките Коронавирус 1 и Коронавирус 2 е не повече от левовата равноценност на 7000 евро.

Заявленията за подкрепяне ще се одобряват в общинските служби по земеделие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР