СЗО се опитва още от март да обръща внимание на

...
СЗО се опитва още от март да обръща внимание на
Коментари Харесай

Доц. Околийски, СЗО: Психичното здраве по време на пандемията се подценява у нас

СЗО се пробва още от март да обръща внимание на аспектите на психологичното здраве по време на пандемията. От една страна психологичното здраве се утежнява като резултат от тревогата на всеки един човек за бъдещето, за фамилията му, за икономическия му разцвет. От друга страна, доста психологични болести се обострят заради потребността от изолираност, заради усложнения достъп до психиатрични и психични услуги в България.
Това разяснява пред Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представляващ СЗО в България.

По думите му психологичното здраве постоянно е подценяван аспект на живота ни, особено в България. То не се финансира от властимащите и има потребност да бъде сложено по-високо в йерархията на националните цели на страната.

Генерална наклонност в последните години е злоупотребата с цигари и лекарства.

" Чрез епидемиологичното проучване на честите психологични болести на СЗО видяхме, че има понижаване на някои от тревожните положения и депресиите, което е добър феномен в България. Но има увеличение на % на хората, които злоупотребяват с лекарства и алкохол. Най-вече мъжете злоупотребяват мъжете с алкохол, тъй като се пробват да се самолекуват от паниката, която го обзема. Жените по-скоро злоупотребяват с лекарства. Тези явления са подсилени заради пандемията, заради потребността да се изолираме, да останем сами у дома ", съобщи доцент Михаил Околийски.

В проучването на СЗО за поведенческите настройки на българите към COVID-19 се вижда, че те в огромна степен имат вяра на медицинските служащи. Почти единствено и само.

Българите сме на едно от първите в европейския район по религия в тайните теории за ковид, сподели още доцент Околийски.

Стана ясно, че СЗО е почнала партньорство с Уикипедия, с цел да се бори с митовете и подправените вести за ковид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР