СЗО рядко си променя позицията. Това се отнася и за

...
СЗО рядко си променя позицията. Това се отнася и за
Коментари Харесай

Доц. Околийски: COVID-19 нанася щети върху психиката


СЗО рядко си трансформира позицията. Това се отнася и за маските. Твърдата позиция на СЗО е освен да седим заключени у дома, само че и интензивно да се борим с пандемията. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представляващ офиса на Световната здравна организация в България.

По думите му има растеж в домашното принуждение и би трябвало да се грижим за уязвимите групи - дамата е принудена да седи затворена с насилника си. "Също по този начин разводите се усилват двойно, сочи статистика от Ухан. При някои хора има вреди върху психологичното здраве. СЗО разви друг вид рекомендации и ги споделяме интензивно. При всеки един случай на принуждение, би трябвало да се потърси помощ на телефон 112. Също по този начин би могло да се нагнети душeвността на децата им и да ускори страховете им вследствие на свадите сред мама и тате ", акцентира още той.

Околийски бе безапелационен, че с дребните деца би трябвало да се приказва съществено за вируса. Да им се изясни, че не е толкоз рисков за мама и тате, що се касае за баба и дядо. По формата на игри може да им се изяснява за миенето на ръце.

"Не би трябвало да се прекалява с информираността във връзка с болестта, тъй като тя придобива действителни размери и може да влезе в хола ни като рунтаво страшилище с нокти. Хората стават все по-взискателни във връзка с информацията ", акцентира още той и добави, че не би трябвало да пушим и да прекаляваме с алкохол, а да запазим здравето си. "Пушачите са по-предразположени към вируса ", акцентира представителя на СЗО у нас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР