СЗО разследва свои служители за неправомерно поведение, се казва в

...
СЗО разследва свои служители за неправомерно поведение, се казва в
Коментари Харесай

Служители на СЗО са обвинявани за расизъм, сексизъм и корупция

СЗО проверява свои чиновници за непозволено държание, се споделя в известие на организацията. С това беше доказана обява в Асошейтед прес, в която се твърди, че има подадени тъжби за " расизъм, сексизъм и корупция ", написа ТАСС. Световната здравна организация акцентира, че следствието се води според процедурите, а генералният шеф е дал съответните указания на Службата за вътрешен контрол.
Става дума за " анонимни изказвания, циркулиращи вътре в организацията ", се споделя в изказването. Шефът на СЗО е разискал въпроса със чиновниците и е подчертал, че организацията демонстрира нулева приемливост към неуместно държание и всевъзможен тип дискриминация "
Според информациите, чиновниците от африканските страни се оплаквали от " систематична расова дискриминация ". Имало тъжби и за непозволено консумиране на средствата, отпуснати на битка с вируса Ебола в Демократична република Конго.
Миналата година английският вестник Guardian разгласява публикация, в която оповестява за случаи на полов тормоз в организациите на Организация на обединените нации по света, и акцентира, че управлението на международната организация не обръща задоволително внимание на този проблем, позволявайки безотговорност за такива закононарушения.
Веднага по-късно секретариатът на Организация на обединените нации съобщи, че е наясно с казуса с непозволеното държание на личния състав на организацията и не си затваря очите за него, съобщи БГНЕС.
От февруари предходната година Организация на обединените нации има гореща линия за тъжби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР