СЗО предупреди, че има опасност през пролетта коронавирусът да се

...
СЗО предупреди, че има опасност през пролетта коронавирусът да се
Коментари Харесай

СЗО предупреди за нова опасност покрай COVID-19 през пролетта

СЗО предизвести, че има заплаха напролет коронавирусът да се популяризира по едно и също време с други респираторни болести и прикани страните да се приготвят, съобщи организация Синхуа. 

Техническият началник на СЗО за COVID-19 Мария Ван Керхов акцентира на конференция през вчерашния ден, че сходен сюжет е вероятен на фона на разпространяването на други респираторни болести, като грипа, които се популяризират напролет. 

През последната седмица СЗО регистрира над 15 милиона случая на COVID-19 по света, най-големият брой за седем дни от началото на пандемията. Това се дължи на разпространяването на вид " Омикрон ", акцентира генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. 

" Седмичният брой на умрелите от ковид обаче остана релативно постоянен, на приблизително ниво от 48 000 души. Броят на хоспитализациите нараства в множеството страни, само че не е достигнал нивото от предходни талази. Това може да се дължи на по-малко тежкия вид " Омикрон ", или на широкоразпространения имунитет от имунизация или предходно заболяване. Нека бъдем наясно: въпреки че " Омикрон " предизвиква по-малко тежко заболяване от " Делта ", той остава рисков вирус, изключително за тези, които са неимунизирани ", добави генералният шеф.

СЗО непрекъснато предизвестява, че огромният брой на случаите подлага здравните системи на огромно натоварване, напомня Синхуа.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР