СЗО има много ясни предписания как се разхлабват мерки. Това

...
СЗО има много ясни предписания как се разхлабват мерки. Това
Коментари Харесай

Доц. Околийски посочи голямата грешка при разхлабването на мерките срещу К-19

СЗО има доста ясни наставления по какъв начин се разхлабват ограничения. Това би трябвало да става мярка по размер, и едно от най-важните неща, за които по-малко сме говорили, е връзката на риска - обществото да бъде въвлечено в полемиката за това за какво се разхлабват ограничения или пък за какво се връщат назад.
Това, което се следи в последно време, е неналичието на такава връзка с хората. И това от теоретическа и от практическа позиция води до едно нараснало съмнение към тези ограничения, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия доктор Михаил Околийски, който е представляващият офиса на Световната здравна организация в България.

Според него би трябвало да има един непрекъснат диалог, разговор.

"Представителите на бизнеса не са по-важни от публичното здраве. И това, което се употребява като мотив за отварянето на нощните заведения, че по този начин и по този начин хората влизат в по-интензивен контакт един с различен, не е изключително годно, тъй като в нощните заведения изключително след едно несъмнено време човек занемарява дори да е имал някаква концепция за протективно държание и в действителност по този метод не се оказва помощ на битката с COVID-19 ", безапелационен беше доцент Околийски.

Скептицизмът у хората той си изяснява преди всичко с неслучващата се връзка на риска, и второ: с умората в хората и търсенето на излаз от цялата тази обстановка, пренасищането с послания, с старания.

"Много хора неправилно си помислиха, че с идването на лятото вирусът ще изчезне, а се случва тъкмо противоположното и това е мъчно да се асимилира от човешкото схващане. Може би най-лошото следва, по тази причина СЗО се пробва по един напълно разумен метод да показа тази информация с хората, само че се сблъсква с едно предпочитание към този момент всичко да е минало ", разяснява доцентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР