СЗО и китайските власти сочат огромния пазар за морски дарове

...
СЗО и китайските власти сочат огромния пазар за морски дарове
Коментари Харесай

Защо заразата тръгна от Ухан - градът на небостъргачите и светулките ?

СЗО и китайските управляващи сочат големия пазар за морски блага в Ухан като провинен за възникването и разпространяването на вируса.

Според доктор Ангел Кунчев, основния епидимиолог у нас, пазарът в Ухан може да е източникът на болестта. Странното е, че той е най-вече с морски блага, които мъчно носят болести, отбелязва доктор Кунчев.

Едни считат, че змиите, които са обичано ядене на локални и туристи са били инфектирани от прилепи, само че и самите прилепи са обичан деликатес в района.



Наред с делфините и другите морски бозайници на пазара в Ухан до закриването му на първи януари, по сведения на някои медии, се продавали и прилепи, кокошки, зайци и змии.

Вероятно точно някой от тези скотски типове е станал източник на болестта.

Засега китайските здравни органи не са открили нито един случай на преместването на новия вирус от човек на човек.
Какво съставлява град Ухан?
Градът съставлява конгломерат от три общини: Учан (Wuchang), Ханку (Hankou) и Ханян (Hanyang), ситуирани край река Яндзъ.

Ухан е значим транспортен възел, с пристанище и голям брой жп линии. Развита е металургичната, машиностроителната и корабостроителната промишлености, химическата и леката индустрии. В града има университет, голям брой висши образователни заведения и филиал на Академията на науките на КНР. Населението на административния регион е близо 11 милиона.
Тази година в Ухан би трябвало да се приключи най-високия небостъргач в света
В топ 10 на предстоящите най-високи здания през 2020 година влизат четири китайски кули. Wuhan Greenland Center би трябвало да доближи височина от 475 м. Строителството беше прекъснато, само че би трябвало да бъде обновено тази година и даже съгласно най-оптимистичните прогнози може да бъде приключено до края на 2020 година

Първоначалният план на кулата трябваше да бъде модифициран, с цел да дава отговор на разпоредбите на въздушния превоз.

Възможно е обаче ковид да поречи небостъргача да бъде приключен.
В Ухан се намира парка на светулките
Първият в света тематичен парк със светулки посреща гости из приказните си алеи, излезли като че ли от брошура с картинки. Източната езерна градина с божури в
китайския град Ухан, провинция Хубей, е магичният дом на светулките, където повече от 10 000 от обичаните инсекти от детските ни години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР