Сюлейман Сойлу - турският министър на вътрешните работи - обяви

...
Сюлейман Сойлу - турският министър на вътрешните работи - обяви
Коментари Харесай

Турският министър на вътрешните работи подаде оставка

Сюлейман Сойлу - турският министър на вътрешните работи - разгласи в Twitter, че ще подаде оставка, откакто изненадващото решение за въвеждането на 48-часов комендантски час доведе до големи опашки по магазините в огромните турски градове.

„ Изцяло моя е отговорността за въвеждането на полицейски час през уикенда. Неговата цел бе да предотврати епидемията - сподели Сойлу. - Кадрите с тълпи хора по улиците на турските градове, които се появиха в петък вечерта, малко преди въвеждането на строгата мярка, не подхождат на задачите на този развой, който беше под надзор. Напускам поста си като шеф на Министерството на вътрешните работи ”. Министърът изиска амнистия и от турския президент Ердоган, и от целия турски народ.

На 10 април в 23:00 локално време турското Министерство на вътрешните работи разгласи, че като част от битката против разпространяването на ковид се вкарва 48-часова възбрана за овакантяване на домовете за жителите на 31 провинции, в това число Анкара, Истанбул и Анталия. След това в обществените мрежи се появиха видеоклипове на големи тълпи пред магазините. Хората бяха принудени да отидат да пазарят хранителни артикули след оповестяването на въвеждането на полицейски час. Това решение беше остро подложено на критика и от главната опозиционна Народна републиканска партия.

50-годишният Сойлу извършва длъжността министър на турското Министерство на вътрешните работи от август 2016 година Освен това от ноември 2015 година до август 2016 година той оглавяваше и турското министерство на труда и общественото обезпечаване на Турция. Сюлейман Сойлу се причисли към Партията на справедливостта и развиването, ръководена от Ердоган през септември 2012 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР