Сянката по родното Черноморие това лято вероятно ще ни струва

...
Сянката по родното Черноморие това лято вероятно ще ни струва
Коментари Харесай

Сянката на плажа поскъпва тази година

Сянката по родното Черноморие това лято евентуално ще ни коства повече. Причината – за последните две години страната е повишила концесионните контракти на стопаните на плажове с близо 25%.

" Ние не можем да усъвършенстваме личния състав, тъй като тези наложителни действия, те са ни по контракт и ние не можем да не ги наемем. Начините са – единият - да повишим цената на чадър и шезлонг, другият вид е да вдигнем наемите на заведенията. Това ще рефлектира върху крайния консуматор, при нас са плажуващите ", сподели Николай Димитров, зам.-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

За сметка на това няма да има фрапантно нарастване при, каквото се наблюдаваше през последните години. Цените на главните консумативи на хотелиерите са се запазили. Минимално покачване ще има поради увеличението на минималната работна заплата.

" Основните пера в разноските на работодателите, това са сезонните служащи. Но никога не можем да приказваме за фрапантно нарастване, сътрудниците споделят, че в рамките сред 5 и 10% ще се оскъпи както хотелското настаняване, по този начин и изцяло почивката на този стадий ", разяснява Христина Славова, Бургаска районна туристическа камара.

Според специалисти се обрисува да бъде по-скъпо на юг от Бургас, където в края на сезона районът беше сполетян от водно злополучие.

" Някои хотели сигурно имат повишаване на цените, само че то не е единствено поради инвестицията, която са създали. Идеята е към този момент бизнесът да огледа по-стратегически – да види, че не е застрахован и да може да си направи застраховка на имуществото ", сподели Константин Занков, специалист в туризма.

А хотелиерите поучават - колкото по-рано резервираме своята лятна отмора, толкоз по-евтино ще ни излезе тя, предаде БНТ.

" Ние сключваме контракти още от май, юни месец предходната година за този сезон. Отстъпките стартират от няколко % и стигат до 30%. Може да има и повече, само че това зависи от политиката на всеки сътрудник. Този месец, февруари, да вземем за пример могат да се употребяват до 20% отстъпка ", уточни Янчо Парушев, хотелиер, член на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

Ранните записвания не престават до края на април. А от сектора регистрират, че има нарастване на 10% по отношение на миналата година на ранни резервации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР