Сякаш плевелите и странното време не са достатъчно досадни и

...
Сякаш плевелите и странното време не са достатъчно досадни и
Коментари Харесай

Най-големите вредители през есента за растенията

Сякаш плевелите и странното време не са задоволително досадни и нездравословни, че градинарите би трябвало да се сблъскат и с нездравословни инсекти. Ето един взор към  постоянно срещаните култивиран нездравословни инсекти.

Листни въшки

Тези 1/6-инчови крушовидни същества пробиват растителни тъкани, с цел да изсмукват сок. Засегнатите растения постоянно образуват набръчкани листа, демонстрират занимателен напредък и могат да умрат без лекуване. Освен това медената роса предизвиква растежа на мухъл и притегля мравки, които пазят листните въшки, тъй като желаят медената роса.

Как да премахнете сполучливо листни въшки:

Използвайте мощна бликам вода за измиване на засегнатите растения, с цел да премахнете листните въшки, или отстранете и унищожете засегнатите елементи на растението. Органичните решения включват себе си и исполване на градинарско масло (масло на петролна или растителна основа) за напръскване, инсектициден сапун или нийм (инсектицид, създаден от едноименно тропическо дърво).
 Тайното оръжие против листните въшки се крие в хладилника ви Тайното оръжие против листните въшки се крие в хладилника ви
Утайката от кафе нормално се предлага като лек за всичко, когато става въпрос за надзор на вредители в градината като листни въшки...

Японски бръмбари

Възрастните инсекти са железни синьо-зелени и бронзови, 1/2-инчови бръмбари. Ларвите са дебели, бели личинки с кафяви глави. Бръмбарите скелетизират листата и дъвчат цветята. Те изяждат корените на трева и останалите култивиран растения.

Как да се отървете от възрастните японски бръмбари:

Съберете ги от растенията в буркан със сапунена вода рано сутринта, когато са по-малко дейни. Можете също да напръскате с инсектициден сапун

Как да се отървете от личинки на японски бръмбар:
 Домашният препарат, който гони вредителите от градината Домашният препарат, който гони вредителите от градината
Кой би желал градината му да е цялостна с вредители?! Това са едни от най-омразните неприятели, които, щом видим, бързаме да прогоним....

Използвайте потребни нематоди  или млечни спори (бактерия). Бъди търпеливи и двата органични разновидността лишават няколко години, с цел да се натрупат в почвата и да свършат работата си.

Охлюви

Охлювите са лигави мекотели с меко тяло, дълги нормално към 1-2 см и кафяви или сиви на цвят. Те се крият на сенчести места денем и се хранят през нощта. Те ще изядат съвсем всяко градинско растение, оставяйки грозни дупки в листата. Въпреки че виреят най-вече във мокър климат, те са по-разпространени, в случай че времето е било дъждовно. Вижте по какъв начин можете да предпазите охлювите и да извършите по този начин, че да не се разхождат безнаказано по вашата градина.

Как да премахнете охлювите:

Напълнете празни кутии от риба звук с бира и поставете в градината. Безгръбначните са привлечени от бирата и ще паднат и ще се удавят. Можете също да ги съберете ръчно рано или късно денем, след което да поръсите сол върху охлювите или да ги замразите. Други варианти включват поръсване на изострен пясък, дървесна пепел, натрошени миди или диатомит (естествено срещаща се, мека, седиментна канара, формирана от изкопаеми останки) към стъблата на растенията, с цел да се обезкуражи охлювите да се извиват към растението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР