Сякаш пандемията не е достатъчна, та сега към дневния ред

...
Сякаш пандемията не е достатъчна, та сега към дневния ред
Коментари Харесай

Германският външен министър: Европа няма да бъде ничия пионка

Сякаш пандемията не е задоволителна, та в този момент към дневния ред на Германия се прибавят и решаващите договаряния за Брекзит, обтегнатите трансатлантически връзки и израелско-палестинският спор. В такава конюнктура федералната република се готви да поеме от на следващия ден водеща роля в интернационалните връзки.

Утре Берлин поема шестмесечното ротационно председателство на Евросъюза и едномесечното ротационно председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В изявление пред ДПА немският външен министър Хайко Маас обрисува задачите на страната си в идващите месеци: мощна и обединена Европа, изправена пред световна рецесия и непредсказуеми напрежения.

ДПА: Очакванията към европейското председателство на Германия са доста огромни. Ще бъде ли това едно от най-важните ротационни ръководи за последните десетилетия?

Маас: Дори и да го нямаше ковид, това отново щеше да бъде доста значимо председателство. Пандемията просто увеличи още повече упованията на страните членки и натиска - във всички случаи ние одобряваме доста съществено това предизвикателство. Трябва да изведем Европейски Съюз от тази рецесия като по-силна организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР