Сякаш нямаше достатъчно неща, с които да се съобразяваме по

...
Сякаш нямаше достатъчно неща, с които да се съобразяваме по
Коментари Харесай

И водата в тоалетната може да доведе до зараза с коронавирус

Сякаш нямаше задоволително неща, с които да се съобразяваме по време на световната пандемия от COVID-19 - последни изследвания на китайски учени демонстрират, че хората би трябвало да знаят, че евентуално са изложени на заболяването посредством аерозолните капчици, които се задържат във въздуха, откакто пуснат водата в тоалетната.
Ново изследване, оповестено в списанието Physics of Fluids, което моделира придвижването на аерозолни частици по време на разчистване на тоалетните, откри, че центробежната мощ може да се издигне сред 40% и 60% от тези частици над тоалетната седалка. Изследването назова резултатите от симулацията " тревожни ", отбелязвайки, че се следи " солидно напредване на фини вирусни частици нагоре ", което може да докара до " широкомащабно разпространяване на вируса ".
Въпреки че новият ковид нормално се намира в клетките на белия дроб и горните дихателни пътища, той също може да се прикрепи към клетъчните рецептори в тънките вътрешности и може да аргументи диария, гадене и повръщане при някои пациенти. Изследователите също са разкрили частици на вируса в изпражненията на пациентите, както и в тоалетните и мивките в болничните стаи. Лабораторните опити обаче допускат, че такива следи от вируса са по-малко заразни от тези, които се отделят при кашлица, написа БГНЕС.
Все отново, аерозолните заразни частици също се задържат по-дълго в бани, които са с неприятна вентилация. Дръжките и крановете в банята също могат да бъдат нечисти с вируса.
Съветът на учените е: " Затворете първо капака и по-късно пуснете водата ". Това обаче не постоянно е допустимо в публични тоалетни, където седалките просто нямат капаци.
Още: " Нов връх на инфектирани с ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР