Сякаш леко в сянка остана интервюто на Слави Трифонов с

...
Сякаш леко в сянка остана интервюто на Слави Трифонов с
Коментари Харесай

Цацата не е кит - затова ако не смърди, а си стои на ще

Сякаш леко в сянка остана изявлението на Слави Трифонов с основния прокурор Сотир Цацаров. То беше извършено 24 часа след диалога на шоумена с Бойко Борисов и първичните реакции на по-известни лица във Фейсбук отново бяха в жанр Game of Whores, само че в действителност диалогът беше много потребен и сподели доста – за тези, които най-малко малко могат да мисля. А тези, които въобще не могат, и да им навреш истината през устата отново няма да я осъзнаят.
Какво лъсна в целия диалог – че цацата в никакъв случай няма да стане кит, най-малко не от позиция на обществото. Министерство на вътрешните работи, службите и съдът са отговорни, не той. Главният прокурор се оценявал по наказаните, но не било правилно, че няма наказани – ето, Христо Ангеличин бил наказан. Христо кой? Най-голямата корупция, която Цацаров и подчинените му са хванали, е като за един апартамент. Това ли е най-големият проблем на България?! Кой ли му сра в гащите на Цацаров – те са огромни, доста е срано.
И като казахме апартамент, най-малко малко се поразсмърдя за Владислав Горанов. Апартаментът му в " Изгрев " му го бил подарил кръстникът на децата му – по негови думи де. И той нямало да го заявява, в случай че има терзания - по този начин си сподели почтено и честно. От тези думи по-голямо доказателство, че финансовият ни министър е подготвен да лъже и маже, с цел да не съблюдава закона, здраве му кажи. Щом се защитаваш по какъв начин си щял да излъжеш, в случай че имало нещо притеснително, а не по какъв начин няма да приемеш, в случай че има нещо притеснително, значи... ами ОСТАВКА! О-СТА-ВКА! Ама това от морална позиция – пък в България моралът е дефицитна стока доста, доста от дълго време. Но най-малко още можем от време на време да посочваме – и приказката по какъв начин Горанов живее като натъпкан шурей е умилителна. Дай Боже на всеки по един подобен кръстник! Да не се споделя Делян?
Понеже стана дума и за оставка, още една употребява изтече от изявлението на Трифонов с Цацаров. Вече депутатът Валери Симеонов също се поразпени – един чалгар раздавал присъди. Няма по какъв начин да не пръска слюнка, Трифонов попита за българския еквивалент на китайската стена. Ама да, то можело да е по-скъпо тук и там, тъй като проектантите не планували терена – несъмнено тъй като това е като яслата да си играе с конструктор. Може и Симеонов да става за клин за зеле, кой знае. Знаем обаче, че и тук присъда няма да има - виж, в случай че беше купил някой и различен телефон на черно...
Шумът от изявленията като това с Цацаров обаче би трябвало да не е еднодневка. И би трябвало да вземем за пример да се изясни, че прокуратурата не може да търси групова отговорност на цялостен Министерски съвет за концесионната такса от " Юлен " за Банско – просто няма такава правна догадка. Отговорността е самостоятелна, на съответни хора, които би трябвало да бъдат разследвани и изправени на съд. Затова когато Цацаров разправя по какъв начин след 2-3 месеца ще го подхване този Министерски съвет, не се връзва даже баба ми. Както и когато изяснява по какъв начин " ще " ревизира Горанов, " ще " разгласи кой от " Джи Пи Груп " е в действителност упрекнат. Да, ще – само че няма да има резултат, няма да има присъди! И няма да има, тъй като прокуратурата не си прави работата по този начин, че и съдът да я свърши. Просто е – съдовете са скачени. И не Цацаров е този без дупки в цялата система.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР