Сякаш дъжд от камъни е валял на пътя до известната

...
Сякаш дъжд от камъни е валял на пътя до известната
Коментари Харесай

Дъжд от камъни надупчи пътя до Дяволското гърло

Сякаш дъжд от камъни е валял на пътя до известната пещера „ Дяволското гърло “ край с. Триград. Вчера следобяд локален гражданин запалил колата и потеглил от селото към близкия град Девин. Бил на пътя тъкмо върху пещерата, когато пред него се изсипали многочислени части камъни – едни по-малки, други по-големи. Отломките падали със мощ от отвесните скали.

На места в асфалта, където са паднали по-тежки камъни, са се образували дупки .  
„ Само минута по-рано в случай че бях избързал, всичко това щеше да е върху мен. Просто нещо ме опази и ме накара да се забавя като че ли “, споделя с признателност 28-годишният юноша.
„ Това се случи към 17 часа. Пътувах към Девин. И още на първото огледало се стовариха ужасно доста камъни. Откъснало се беше нещо голямо от горната страна и се е разпукало на части. Имаше три камъка с размер на пералня , които за благополучие не бяха паднали навръх пътя, а малко по-встрани. Беше невероятно да премине какъвто и да е автомобил. Над 200 метра от пътя беше непристъпен. Обадих се на кмета. Той пристигна, събрахме се няколко младежи и с лопати успяхме да ги поразчистим. Постоянно главите ни бяха обърнати нагоре, да не почне да падат още веднъж, че си е ужасно “, описа  момчето.

В селото се надяват локалната администрация да се погрижи за скалите, като ги обруши, тъй като са отвесни, а от влагата през есента може да продължат да се ронят и има риск да стане трагичен случай.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР