Swiss Indoors Open, осминафиналСтан Вавринка – Брендън Накашима 6-4, 5-7,

...
Swiss Indoors Open, осминафиналСтан Вавринка – Брендън Накашима 6-4, 5-7,
Коментари Харесай

Вавринка сломи Накашима в трисетово шоу в Базел


Swiss Indoors Open, осминафинал

Стан Вавринка – Брендън Накашима 6-4, 5-7, 6-4

Стан Вавринка продължи мощното си показване на шампионата в Базел и доближи до четвъртфиналите след успех над международния №44 Брендън Накашима. Швейцарецът сподели, че успеха му над Каспър Рууд не е била кратковременен проблясък и още веднъж се показа на доста високо равнище, надделявайки над доста по-младия си конкурент в три оспорвани сета.

На четвъртфинала Stan The Man ще се изправи против Роберто Баутиста Агут, който по-рано през днешния ден в профил Анди Мъри (6-3, 6-2).

Вавринка записа повече асове (9-6) и не направи нито една двойна неточност, като в това време имаше лек превес във връзка с печелившите удари (32-30) и непредизвиканите неточности (17-20). Трикратният първенец от Големия шлем завоюва 75% от точките си на първи сервис (43/57) и беше безукорен при възможностите си за пробив (3/3), до момента в който Накашима оползотвори два от шестте си брейкпойнта (33%).

Още през цялото време стана ясно, че ще следим доста завладяващ и оспорван конфликт, като в първите осем гейма никой от съперниците не съумя да стигне до късмет за пробив. Няколко доста добре разчетени излизания на мрежата обаче донесоха на Вавринка първия брейк в дуела, който швейцарецът след това затвърди, спечелвайки безапелационно сервис гейма си за 6-4.

Представителят на домакините бе доста покрай успеха, като първо избави три поредни брейкпойнта при 2-3, след което направи доста мощна серия и още веднъж проби пръв, натрупвайки задатък от 5-3. Изправеният пред проваляне Накашима обаче заигра доста по-агресивно и стартира да поема много повече опасности при офанзивите си. Този метод се отплати и американецът изигра най-силния си интервал в мача, като записа два поредни пробива и завоюва сета със 7-5.

Третият сет бе не по-различен от предходните два, като никой от съперниците не позволяваше на другия да се откъсне в резултата. Първият брейкпойнт в сета пристигна едвам в деветия гейм, откакто Вавринка пласира безмилостен бекхенд по диагонала, който не остави шансове на Накашима. Последва дълго разиграване, приключило с топка в навън при офанзива с бекхенд по диагонала от страна на американеца, която донесе на трикратния „ мейджър “ първенец доста значим пробив за 5-4.

В последвалия гейм Накашима поведе с 0-15, само че това бе последният положителен миг за него в мача. Вавринка отговори с три отлични сервиса, след което приключи мача с елегантен бекхенд уинър, оформяйки крайното 6-4, 5-7, 6-4 след 2 часа и 12 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР