Swift и Chainlink ефективно улесниха прехвърлянето на токенизирани активи в

...
Swift и Chainlink ефективно улесниха прехвърлянето на токенизирани активи в
Коментари Харесай

SWIFT успешно прехвърлиха токенизирана стойност с помощта на Chainlink

Swift и Chainlink дейно улесниха прехвърлянето на токенизирани активи в голям брой частни и обществени блокчейни. В формалното си изказване те подчертаха капацитета за унищожаване на забележителните спънки, възпрепятстващи растежа на пазарите на токенизирани активи, като по този метод им разрешават да се разширят в международен мащаб, когато узреят.

За да оценят ангажираността си с блокчейн мрежите, двете компании оповестиха съдействието си с няколко финансови институции през юни. Тези забележителни компании включват BNP Paribas, BNY Mellon, The Depository Trust & Clearing Corporation, Lloyds Banking Group и други.

Освен това Swift употребява протокола за междуверижна оперативна съгласуемост (CCIP) на Chainlink, с цел да откри съгласуваност с разнообразни блокчейни. Този протокол беше стартиран през юли тази година за да се улесни създаването на мултиверижни приложения и услуги.

Сергей Назаров, съосновател на Chainlink , изрази убеждението си, че този план може да послужи като мост, свързващ всички блокчейни и банкови вериги.

Том Цах, основен шеф по нововъведенията в Swift акцентира, че безпроблемната съгласуваност с цялата финансова екосистема е от значително значение, с цел да може токенизацията да осъществя цялостния си капацитет.

Експериментът също по този начин сподели, че инфраструктурата на Swift може да служи като централна точка на съгласуваност – решаваща стъпка за превъзмогване на пречките в развиването на токенизацията и отключване на присъщия ѝ капацитет.

В международен мащаб финансовите институции изследват опциите за токенизация на активи, с цел да покачат успеваемостта и прозрачността на финансовите пазари. Паричният орган на Хонконг неотдавна утвърди токенизацията като средство за възстановяване на успеваемостта и прозрачността на пазара на облигации, след сполучливото издаване на токенизирана зелена облигация на стойност $100 милиона в съдействие с локалното държавно управление по-рано тази година.

Струва си обаче да се означи, че неотдавнашните достижения на Chainlink не оказаха значително въздействие върху цената на нейния роден токен LINK.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР