Swift, голям гигант в областта на разплащанията, си партнира с

...
Swift, голям гигант в областта на разплащанията, си партнира с
Коментари Харесай

Swift и Chainlink обединяват усилията си за пробив в блокчейн оперативната съвместимост

Swift, огромен колос в региона на разплащанията, си партнира с Chainlink (LINK) и няколко финансови колоса за осъществяване на пробен план за блокчейн оперативна съгласуемост на разплащанията.

Според неотдавнашното известие на Swift, компанията сега тества блокчейн оперативна съгласуемост с над дузина институции. Предизвикателството, пред което са изправени институциите, работещи с токенизирани активи, се състои в неналичието на оперативна съгласуемост сред другите блокчейни.

Всеки блокчейн работи със свои лични отличителни характерности и ликвидност, което води до усложнения и неефективност за бизнеса.

От Swift имат вяра, че превъзмогването на тези провокации доста ще улесни институционалното приемане на токенизираните активи и ще способства за дълготрайното им приемане на пазара.

Сътрудничеството има за цел да изследва по какъв начин институциите могат безпроблемно да си взаимодействат с множеството блокчейни, които се появяват в международен мащаб.

Swift ще работи в тясно съдействие с няколко известни финансови институции, в това число Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ), BNP Paribas, BNY Mellon, Citi, Clearstream, Euroclear, Lloyds Banking Group, SIX Digital Exchange (SDX) и The Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Чрез поредност от опити те ще показват по какъв начин съществуващата инфраструктура на Swift може дейно да улесни прехвърлянето на токенизирана стойност в обществени и частни блокчейн мрежи.

По време на опитите Chainlink , водеща платформа за Web3 услуги, ще играе основна роля в обезпечаването на съгласуваност в тези разнородни блокчейн мрежи.

Chainlink е децентрализирана оракулска мрежа, предлагаща сигурни и надеждни потоци от данни за смарт контракти в блокчейна на Етериум (ETH).

Главният шеф по нововъведенията на Swift, Том Цшах, изясни, че се чака появяването на голям брой блокчейни, а не на една преобладаваща мрежа. Всяка платформа ще обслужва характерни потребителски сегменти с неповторими благоприятни условия и условия.

В такава фрагментирана екосистема е непрактично финансовите институции да се свързват поотделно с всяка платформа. Ето за какво съдействието със Swift има за цел да създаде модел за оперативна съгласуемост, който разрешава световен достъп до разнообразни платформи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР