Свят Знаците за срещата Ким-Путин и какви подаръци си направиха

...
Свят Знаците за срещата Ким-Путин и какви подаръци си направиха
Коментари Харесай

Знаците за срещата Ким-Путин и какви подаръци си направиха

Свят Знаците за срещата Ким-Путин и какви дарове си направиха Двамата се видяха за първи път в персонална среща  Виолета Русенова 25 април 2019, 15:19
ладимир Путин и Ким Чен-ун дадоха обещание възстановяване на връзките сред Русия и Северна Корея. Лидерите се срещнаха за първи път, откакто съветският президент предложения корееца във Владивосток.

Двамата обсъждаха премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров. Предполага се, че Ким Чен-ун е търсил поддръжката на Русия, откакто договарянията със Съединени американски щати забоксуваха.

Анализатори дефинират срещата като проява от страна на Ким Чен-ун, която желае да покаже, че Северна Корея не е толкоз изолирана и има мощни съдружници.

„ Благодаря ви, уважаеми президент Путин, за великодушната покана. Въпреки че сте толкоз ангажиран, пропътувахте доста километри, с цел да се срещнем. Както казахте и вие, уповавам се, че нашата среща ще се трансформира в крайъгълен камък за размяната на отзиви и договарянето на решение за Корейския полуостров, който притегля вниманието на целия свят”, показа водачът на Северна Корея.

От друга страна руснаците желаят да покажат, че договарянията за Корейския полуостров зависят и от тях.

„ Сигурен съм, че вашата аудиенция в Русия ще помогне за подобряването на двустранните връзки. Ще помогне и да разберем по какъв начин да реализираме съглашение за разделения Корейски полуостров”, сподели Путин.

Също като Китай, Русия не се усеща спокойна от това, че Северна Корея има нуклеарно оръжие, въпреки че точно Москва оказа помощ на Пхенян с началните стъпки в нуклеарната им стратегия.

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун подари на съветския президент Владимир Путин обичаен корейски меч, а съветският водач сервира на госта си сабя и чаен сервиз за пътешестване.

"Когато нямаше съвременни оръжия, използвахме такива мечове – те въплъщават силата, моята душа и нашия народ, който ви поддържа ", сподели Ким Чен-ун, връчвайки подаръка.

Лидерите си размениха алегорично и монети.

Днес съветският и севернокорейският президен т организираха във Владивосток първата си среща. Лидерът на Северна Корея дойде във Владивосток в сряда с именития си брониран трен. Срещата във Владивосток е първият персонален контакт на двамата политици и първото посещаване на Ким Чен Ун в Русия, откогато той пристигна на власт през 2011 година Това е и първото задгранично посещаване на ръководителя на държавния съвет на КНДР след преизбирането му на този пост през април тази година.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР