Свят Зеленски разпуска парламента, свиква предсрочни избори Той заяви това,

...
Свят Зеленски разпуска парламента, свиква предсрочни избори Той заяви това,
Коментари Харесай

Зеленски разпуска парламента, свиква предсрочни избори

Свят Зеленски разпуска Народното събрание, привиква предварителни избори Той съобщи това, откакто постави клетва като държавен глава  Жанета Нейкова 20 май 2019, 11:49
овият украински президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден в слово при встъпването си в служба, че разпуска Народното събрание и привиква предварителни избори, без да изчаква вота, който би трябвало да се състои през октомври, съобщи Франс прес.

"Разпускам Народното събрание ", съобщи той пред депутатите и делегациите от чужбина, събрани на тържествено съвещание на Върховната рада. Агенция Франс Прес припомня обаче за "юридическите неясноти към опцията той да стартира съответната процедура, изискваща спазването на голям брой условия ".

Украинският министър на защитата Степан Полторак подаде оставка, откакто новият президент прикани членовете на държавното управление да "освободят място за бъдещите генерации ".

"Задължавам се с всички свои каузи да не отстъпвам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за богатството на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да не отстъпвам правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да покачвам престижа на Украйна в света ", сподели новият държавен глава, представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски съобщи, че негова първа задача на президентския пост ще бъде прекратяването на огъня в Източна Украйна. Той прикани украинците да се връщат в страната, показва ТАСС.

Преди церемонията съветското издание "Коммерсант " написа, че основната конспирация в украинската политика, след напускането на поста от Петро Порошенко, е въпроса ще бъде ли разпусната Върховната рада и ще бъдат ли назначени предварителни парламентарни избори.

Говорителят на новия украински президент Ирина Победоносцева дефинира като "фалшиви вести “, появилите се в украински медии, копия на президентски декрет за разформироване на Народното събрание и насрочване на избори за 14 юли.

Въпреки това съветникът на Зеленски, Дмитрий Разуков по-рано е заявявал, че след инаугурацията новият президент има желание да инициира разформироване на Радата, за което има "ред предпоставки, включително неналичието на коалиция в Народното събрание “

По-рано представителят на Владимир Путин, Дмитрий Песков съобщи, че Русия не е получавала покана за встъпването в служба на новия украински президент, напомня съветското издание.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Украйна Зеленски
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР