Свят Зараза в Китай: заседание на Политбюро и без тържества

...
Свят Зараза в Китай: заседание на Политбюро и без тържества
Коментари Харесай

Зараза в Китай: заседание на Политбюро и без тържества

Свят Зараза в Китай: съвещание на Политбюро и без тържества Китайският президент Си Дзинпин сподели, че вирусът е ускорил разпространяването си  Надежда Неменски 25 януари 2020, 20:03  Зараза в Китай: съвещание на Политбюро и без тържества
Зараза в Китай: съвещание на Политбюро и без тържества
 Арестуваха виновника за свалянето на самолета в Иран
Арестуваха виновника за свалянето на самолета в Иран
 Смъртоносният китайски вирус към този момент е в Европа
Смъртоносният китайски вирус към този момент е в Европа
 Десетки починали при земетресението в Турция
Десетки починали при земетресението в Турция
 Битката за естествените запаси на Либия се изостря
Битката за естествените запаси на Либия се изостря
 Земетресение от 6,8 по Рихтер разтресе Източна Турция
Земетресение от 6,8 по Рихтер разтресе Източна Турция
 Двама души починаха при мощна детонация в Тексас
Двама души починаха при мощна детонация в Тексас
 Майк Пенс към папа Франциск: Вие ме направихте воин вкъщи
Майк Пенс към папа Франциск: Вие ме направихте воин вкъщи

итайският президент Си Дзинпин, който е и общоприет секретар на Централен комитет на Китайската комунистическа партия, организира съвещание на Политбюро на Централен комитет за разискване на ограниченията за битка с разпространяването на ковид, съобщи организация Ройтерс, цитирайки китайската държавна телевизия.

Китайският водач сподели, че там, където вирусът се популяризира най-бързо, страната е изправена пред сложна обстановка. Дадени са уверения, че където е належащо, ще бъдат изпратени спомагателни експерти, които да поемат тежките случаи и беше очебийно, че нито едно лекуване няма да се забави било заради цената си, било заради проблеми с доставка на материали. Това важи най-много за лечебните заведения в провинция Ухан, откъдето потегли епидемията.

Смъртоносният китайски вирус към този момент е в Европа

Като поредна мярка за ограничение на епидемията от 26 януари краткотрайно се стопират междуградските рейсове .

Заразяване с новия ковид е диагностицирано при двегодишно дете в южния самостоятелен регион Гуанси-Чжуъан, заяви вестник „ Женчмин жибао”, съобщи ТАСС. Досега това е най-малкият пациент, инфектиран с този вирус.

Преди беше обявено за още един случай на дете, инфектирано с вируса, само че към този момент няма статистика за заболеваемостта при децата. Според специалисти младежите и децата не са толкоз възприемчиви към новия вирус, колкото по-възрастните.

Според медийни публикациии всички региони на Китай към този момент са наранени от короновируса, пораждащ пневмония, с изключение на отдалечения Тибет, съобщи ДПА.

Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (18+)

Заради епидемията са анулирани тържествата за лунната Нова година в континентален Китай и лимитирани в полуавтономния град Хонконг ,

съобщи Асошиейтед прес.

В Пекин днешният ден нормално е празничен – из града бият доста барабани и се разнасят дракони. Тази година обаче китайската столица, парализирана поради новия вирус, се е трансформирала в град призрак, установи Франс прес.

Заплаха: новият вирус може да мутира, първи случай в Съединени американски щати
 Пекин след анулацията на новогодишните тържества
Двата огромни столични парка, посрещнали 1,4 милиона гости по време на миналогодишните празненства, през днешния ден са затворили порти. За да понижат риска от заразяване, в последния миг управляващите анулираха тържествата. Никъде не се виждат Танцът на Лъва или Танцът на Дракона – страховити фигури, вдигнати над множеството; няма я и нормалната шумотевица от спонтанните оркестри с барабани и чинели, с която китайците пъдят на този ден злите духове.

„ Това не е никаква Нова година” ,

показа разочаровано 21-годишната Ли, застанала пред затворените порти на Храма на ламите, пред който ревностни почитатели на будизма различен път се редят на опашка, с цел да бъдат измежду първите, запалили благовония по случай празника.

Мистериозният вирус в Китай се предава от човек на човек

Обектът ще остане затворен до второ разпореждане, „ с цел да се опази здравето на поклонниците и на монасите”, изяснява табелка на вратите на храма, фамозен с гигантска скулптура на Буда. Миналата година тук посрещнаха празника минимум 80 000 души. Този път обаче униформени пазачи с защитни маски на лицата приканват минувачите да не се застояват в близост.

Над 1000 километра разделят Пекин от град Ухан, центъра на епидемията, от чието начало предишния месец към този момент се заразиха близо 1300 души, 41 от които починаха.

В 20-милионната столица, където са регистрирани 35 случая на болестта, са затворили редица туристически обекти като Забранения град, някогашния императорски замък и елементи от Великата китайска стена.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: вирус Китай нова година .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Банките подвигат такси и комисиони  1 Колко коства образованието в елитните английски колежи  1 Колко българи карат " Ролс Ройс " и " Ферари "  1 Спряха детските надбавки на стотици родители --> Пaрите ни  Банките подвигат такси и комисиони Банките подвигат такси и комисиони  Колко коства образованието в елитните английски колежи Колко коства образованието в елитните английски колежи  Колко българи карат Колко българи карат " Ролс Ройс " и " Ферари "  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Повече ли работят чиновниците, които не употребяват отмора за цигара Повече ли работят чиновниците, които не употребяват отмора за цигара  <br> Страховитите <strong> пандемии </strong>, трансформирали човешката <strong> история </strong> <br>
Страховитите пандемии , трансформирали човешката история
 <br> Постъпка на завладя обществените мрежи <br>
Постъпка на завладя обществените мрежи
 <br> Котката, която може <strong>
" />
Котката, която може "да се взира в душата ви, до момента в който... "
Последни  <p>Зараза в Китай: съвещание на Политбюро и без тържества</p> Зараза в Китай: съвещание на Политбюро и без тържества  <p>Огромен пожар в автоморга в Хасково</p> Огромен пожар в автоморга в Хасково  Рила Спасиха планинар в Рила с хеликоптери от Словакия  <p>Кои са най-продаваните коли в света за 2019 г.</p> Кои са най-продаваните коли в света за 2019 година  <p>Арестуваха виновника за свалянето на самолета в Иран</p> Арестуваха виновника за свалянето на самолета в Иран  <p>Малък аероплан падна край Русе, има ранени</p> Малък аероплан падна край Русе, има ранени  <p>Евростат: Всеки трети българин не може да заплаща сметките си навреме</p> Евростат: Всеки трети българин не може да заплаща...  <p>Фенове стачкуваха пред гръцкото посолство в София</p> Фенове стачкуваха пред гръцкото посолство в София  <p>Перничани стачкуват в София: Искаме вода</p> Перничани стачкуват в София: Искаме вода  <p>Русия за шпионския скандал: Недружелюбно</p> Русия за шпионския скандал: Недружелюбно  <p>България е рекордьор по импорт на изсъхнало мляко</p> България е рекордьор по импорт на изсъхнало мляко  <p>11 града осъмнаха с <strong>мръсен въздух</strong> в събота</p> 11 града осъмнаха с замърсен въздух в събота  <p><strong>Грипната епидемия</strong> се разпространява</p> Грипната зараза се популяризира  <p>Смъртоносният китайски вирус към този момент е в Европа</p> Смъртоносният китайски вирус към този момент е в Европа  <p>Десетки починали при земетресението в Турция</p> Десетки починали при земетресението в Турция  Ямайка - слънце, музика и още нещо Ямайка - слънце, музика и още нещо  <p>Какво ще ни донесе годината на <strong>Металния плъх</strong></p> Какво ще ни донесе годината на Металния плъх  <p>Почитаме светеца занаятчия на словото, <strong>именици са</strong>...</p> Почитаме светеца занаятчия на словото, именици са...  Битката за естествените запаси на Либия се изостря Битката за естествените запаси на Либия се изостря  Глобиха издателите на осъвремененото издание на Глобиха издателите на осъвремененото издание на " Под... Всичко от през днешния ден Виц на деня Двама познати се срещат на улицата: - Къде отиваш? - На подготовка на хора. - И какво вършиме там? - Ами... играем карти, пием… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Ето ги - 10 най-красиви мъже в света Водещи вести  <p>Малък аероплан падна край Русе, има ранени</p> Малък аероплан падна край Русе, има ранени  <p>Евростат: Всеки трети българин не може да заплаща сметките си навреме</p> Евростат: Всеки трети българин не може да заплаща сметките си в точния момент  Рила Спасиха планинар в Рила с хеликоптери от Словакия  <p>Кои са най-продаваните коли в света за 2019 г.</p> Кои са най-продаваните коли в света за 2019 година  <p>Почитаме светеца занаятчия на словото, <strong>именици са</strong>...</p> Почитаме светеца занаятчия на словото, именици са...  <p>Перничани стачкуват в София: Искаме вода</p> Перничани стачкуват в София: Искаме вода  <p>Огромен пожар в автоморга в Хасково</p> Огромен пожар в автоморга в Хасково
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР