Свят Заболявания от електронни цигари в САЩ, каква е истината

...
Свят Заболявания от електронни цигари в САЩ, каква е истината
Коментари Харесай

Заболявания от електронни цигари в САЩ, каква е истината

Свят Заболявания от електронни цигари в Съединени американски щати, каква е истината „ Ако не пушите, най-добре е изобщо да не стартирате ”, поучава доктор Жизел Бейкър  Николай Киров 15 ноември 2019, 12:59  Заболявания от електронни цигари в Съединени американски щати, каква е истината Източник: iStock/Getty Images
а повече от 2000 души в Съединените щати, които са употребявали електронни цигари, бяха открити съществени увреждания на белите дробове. 39 са умрелите до момента ползватели на електронни цигари в последните месеци в Съединени американски щати. Комбинацията от признаци се назовава EVALI – редуциране от „ увреждане на белите дробове, обвързвано с използването на електронни цигари или такива с изпарител”. Кризата визира електронни изпарители с никотинова течност, като главно това са цигари с неразбираем генезис или незаконен импорт. За казуса се разбра при започване на месец август, като той не визира устройствата с нагряване на тютюн, които не се предлагаха на американския пазар до началото на октомври.

Кризата визира електронни изпарители с никотинова течност, а в направените проби е открит витамин Е ацетат и тетрахидроканабинол, уточни Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Във всички 29 проби, взети посредством промивка от белите дробове, на пациенти от 10 щата, е открита една и съща химична съставна част - витамин Е ацетат, оповестиха от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати. Витамин Е ацетат е масло, дериват на витамин Е, което се прибавя за втвърдяване на течностите на електронните цигари. Самият витамин Е, одобряван под формата на хапчета или при дермална приложимост, е безопасен, само че поемането му под формата на аерозол, се оказва нездравословно за здравето и води до белодробни болести. В 23 от пробите е открит тетрахидроканабиол (THC) - психотропно вещество, съдържащо се в марихуаната. Повечето болни са млади мъже, употребявали електронни цигари с неуточнен генезис.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР