Свят Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида Здравните служители

...
Свят Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида Здравните служители
Коментари Харесай

Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида

Свят Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида Здравните чиновници в щата предизвестиха локалните поданици да се въздържат от назален контакт с вода от кранове навън  Николай Киров 7 юли 2020, 14:56  Ядяща мозъци амеба се появи във Флорида Източник: iStock/GettyImages
ластите във Флорида предизвестиха жителите, откакто в щата беше доказан случай на рядка амеба, която нападна човешкия мозък, оповестява Би Би Си.

Мъж от окръг Хилсбъро във Флорида се е заразил с Naegleria fowleri. Амебата провокира постоянно съдбовна мозъчна зараза. Първите признаци нормално се появяват към седмица след навлизането на микроорганизма през носа.

Амеба "яде " мозъка на плуващите

Здравните чиновници в щата предизвестиха локалните поданици да се въздържат от назален контакт с вода от кранове навън и други водоизточници, в това число езера, реки, басейни и канали.

Департаментът по опазването на здравето във Флорида не е споделил никакви детайлности за актуалното положение на пациента.

Случаите с Naegleria fowleri нормално се следят в южните щати. Амебата умъртви 10-годишно момиче в Тексас предходната година.

Нова форма на живот - с арсен

Паразитът не може да се трансферира от човек на човек. Заразените с Naegleria fowleri страдат от висока температура, гадене и повръщане, както и разбиране на врата и мощно главоболие. Повечето умират в границите на седмица.

La Naegleria fowleri es una ameba microscópica unicelular que infecta y destruye el tejido cerebral que puede ocasionar la muerte
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР