Свят Ветрове, порои в България, Италия на колене заради времето

...
Свят Ветрове, порои в България, Италия на колене заради времето
Коментари Харесай

Ветрове, порои в България, Италия "на колене" заради времето

Свят Ветрове, порои в България, Италия " на колене " поради времето Италианското държавно управление разгласи изключително състояние. За 12 области на Централна България е разгласен жълт код за рисково време 22 ноември 2019, 16:15  Ветрове, порои в България, Италия
Ветрове, порои в България, Италия " на колене " поради времето
 Мистерия: къде изчезнаха пет деца от едно семейство
Мистерия: къде изчезнаха пет деца от едно семейство
 Тази история потресе Русия, последва присъда
Тази история потресе Русия, последва присъда
 Боинг 777 гори в небето (снимки)
Боинг 777 гори в небето (снимки)
 Наводнение в Гърция, вреди
Наводнение в Гърция, вреди
 Бенямин Нетаняху е упрекнат в корупция
Бенямин Нетаняху е упрекнат в корупция
 Франция ратифицира протокола за Македония в НАТО
Франция ратифицира протокола за Македония в НАТО
 Избраха Мария Габриел за зам.-председател на ЕНП
Избраха Мария Габриел за зам.-председател на ЕНП

талианското държавно управление разгласи изключително състояние поради неприятното време в редица северни и южни райони на страната. Това заяви през днешния ден министър председателят Джузепе Конте, съобщи ТАСС.

След Венеция през вчерашния ден кабинетът реши да разгласи изключително състояние във всички провинции на Сицилия, потърпевши от неприятно време от септември насам, написа министър председателят в Туитър.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЕДСТВИЕТО

Извънредно състояние е оповестено също в Генуа, Савоя и Специя. При оповестяване на подобен режим на национално ниво специфични фондове отпускат помощи за унищожаване на последствията от удара на стихиите.

Бурята "Виктория " удари Гърция, две жертви във Венеция

Конте уточни, че на последващи съвещания държавното управление ще прегледа нови сходни претенции.

На 18 ноември да вземем за пример районният съвет на Тоскана разгласи изключително състояние в региона поради поройни дъждове и стихии. Местните управляващи желаеха кабинетът да разгласи такава мярка на национално ниво.

Вчера поради обстановката в страната външният министър на Италия Луиджи ди Майо се отхвърли от присъединяване във конгрес на външните министри от Г-20 през днешния ден и на следващия ден в Япония.

WOW.... Severe flooding scenes from #Venice, Italy last night 12th November as high tides and storm surge affects the city. Report VeneziaOfficial ig #severeweather #extremeweather #floods pic.twitter.com/bqQS3Est1k
— WEATHER/ METEO WORLD (@StormchaserUKEU) 13 ноември 2019 година
По мотив оповестеното изключително състояние в Италия, Министерство на външните работи напомни, че при нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Рим на телефони: +39 06 3224640, +39 06 3224643, както и с генералното ни консулство в Милано на телефони: +39 02 84942941, +39 333 7826043.

Миналата седмица Венеция пострада от тежко наводняване с най-високата водна вълна от половин век, чието ниво на 13 ноември доближи близо 190 сантиметра.

Според венецианските управляващи вредите са за към един милиард евро. Правителството разгласи изключително състояние и отпусна 20 милиона евро за очистване на последствията, а след това инфраструктурното министерство добави още 65 милиона евро.

Миналата година италианското държавно управление разгласи изключително състояние в 11 области и отпусна 250 милиона евро за очистване на вредите от проливните дъждове и свлачищата. Лошото време взе през 2018 година общо 29 жертви в Италия.

Italy's government has declared a state of emergency following the worst flooding in Venice in more than 50 years.

Follow this story here: https://t.co/bGk2jVRcoo pic.twitter.com/rwV51hwKGb
— abduladim.mt ⚖️ (@amt1286) 15 ноември 2019 година
Опасно време и в България

Бурен вятър в Източна България. Силното неспокойствие затвори пристанищата във Варна и Бургас. Прогнозата е за междинна скорост напразно докъм 50 километра в час, а в избрани моменти по крайбрежието поривите могат да доближат до 80-100 км/ч. Очаква се в хода на деня и на следващия ден вятърът да утихне.

А синоптиците предизвестяват за интензивни дъждове.

За 12 области на Централна България е разгласен жълт код за рисково време. Очакват се превалявания до 50 литра на квадратен метър. В планините преваляванията ще са по-значителни.

В момента сняг вали в Пампорово. Снежната завивка е към 1 - 2 см, като снеговалежът е в региона на кулата "Снежанка ", предава "Фокус ".

Сняг вали и на Мечи чал, край Чепеларе, както и в региона на село Стойките. В по-ниските елементи на Пампорово, преваляванията към момента са от дъжд, а температурата на въздуха е 3 градуса, оповестиха от Планинската избавителна работа към Българския червен кръст в курорта.



В резултат на преваляванията през миналото денонощие на територията на област Пазарджик

има случаи на паднала скална маса и камъни на пътищата Пещера - Батак и Пещера - Пловдив в правата до село Бяга. Това заяви за Радио "Фокус " - Пазарджик представителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

"Няма потърпевши хора или нанесени вреди по коли или други участници в придвижването. Предприети са дейности за своевременното разчистване на засегнатите пътища. По протежението на пътищата са ситуирани и екипи на районно управление (на МВР) - Пещера и сектора в Брацигово. Освен това има снеговалеж на пътя Пещера - Батак в региона на Картела, подхванати са дейности за своевременното разчистване на трасето взаимно с компаниите, отговарящи за поддръжката на пътищата ", посочи Стоянов.

Той сподели още, че водачите на територията на цялата област и изключително в планинските елементи би трябвало да карат с нараснало внимание и с механически изправни коли. При нужда може да се подават сигнали на телефон 112.

Щети в Гърция поради преваляванията

Валежите от последните дни засегнаха съществено обособени региони на Гърция. В град Ламия и покрайнините бяха наводнени магазини и къщи, оповестяват локалните медии. Противопожарните екипи са получили над 10 сигнала в границите на града.

В региона на градчето Лименария на остров Тасос преваляванията доведоха до преливане на реки. Аварийните служби бяха ангажирани в отводняване на къщи, търговски обекти и публични здания. Временно бяха затворени и пътища на острова.

През последните 48 часа паднаха обилни превалявания в цяла Гърция. В някои планински региони количествата доближиха до 100 литра на кв./м, демонстрират справките на метеоролозите.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР