Свят Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни

...
Свят Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни
Коментари Харесай

Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници

Свят Англия пробва да уреди чартъри, с цел да докара сезонни служащи Спешно има потребност от сходни полети, другояче плодовете и зеленчуците ще останат неприбрани из английските полета 29 март 2020, 12:01  Англия пробва да уреди чартъри, с цел да докара сезонни служащи Източник: ЕПА/БГНЕС
лодовете и зеленчуците ще се изчерпят, в случай че английски чартърни самолети не докарат селскостопански служащи от Източна Европа, написа английският в. "Гардиън ". Спешно има потребност от сходни полети, другояче плодовете и зеленчуците ще останат неприбрани из английските полета - това е било предизвестието, отправено от специалисти към английското държавно управление.

Благотворителната организация Конкордия, един от водещите снабдители на работна ръка, се пробва да докара 10 000 служащи, половината от Европейски Съюз, а другата половина от Русия, Молдова, Украйна, Беларус, Грузия и Барбадос. Но страни нечленки на Европейски Съюз в този момент са със затворени граници поради ковид. А на Обединеното кралство са му нужни 90 000 служащи.

При тези пречки в наемането на работна ръка отвън Европейски Съюз, България е обрисувана от Стефани Моуръл, изпълнителен шеф на Конкордия, като "малкия маяк за Обединеното кралство ". Проблемът е, че множеството самолети от България в този момент не летят. Уиз еър е докарал 450 души преди седмица. Така че вид остават чартърите. Цената на чартър на час обаче е 10 000 лири за аероплан с 229 души от София до Лондон, което ще рече 45 000 евро или към 250 евро на човек. Планът за чартърите се разисква интензивно както от Националния фермерски съюз, по този начин и от Асоциацията на работодателите. Правителството обаче е призовано да внесе изясненост по въпроса дали при обезпечен под наем полет, той ще може да излети.

Миналата година 98% от берачите на плодове в Обединеното кралство са пристигнали извън, по-голямата част от България и Румъния, напомня изданието. Но още преди рецесията, подбудена от епидемията от ковид стягането на трудовия пазар, комбинацията от Брекзит и от процъфтяващите вътрешни стопански системи на Източна Европа, които са станали по-привлекателни за сезонните служащи, са довели до спад в броя на берачите идващи в Обединеното кралство, отбелязва изданието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР