Свят В Алабама искат химическа кастрация за педофилите Сексуалните насилници

...
Свят В Алабама искат химическа кастрация за педофилите Сексуалните насилници
Коментари Харесай

В Алабама искат химическа кастрация за педофилите

Свят В Алабама желаят химическа кастрация за педофилите Сексуалните насилници над 21 години би трябвало да заплащат за личната си кастрация след освобождението им от пандиза  Надежда Неменски 9 юни 2019, 21:27  В Алабама желаят химическа кастрация за педофилите Източник: Thinkstock/Guliver
аконодателите в американския щат Алабама изготвиха закон за химическа кастрация на половите насилници, като част от присъдата им. Според законопроекта насилниците над 21 години би трябвало да заплащат за личната си кастрация след освобождението им от пандиза.

След примитивната възбрана на абортите в Алабама, която беше въведена единствено преди няколко седмици, в този момент от този щат излиза нов закон със съмнителна етичност.

Поддържниците на новия закон настояват, че той

има за цел да понижи броя на половите закононарушения против деца, посредством използване на тежко физическо наказване на наказаните педофили .

Въпреки че законът за кастрацията е признат от законодателният орган в Алабама, той има слаби конституционни учредения, счита юрист Реймънд Джонсън. Според него химическата кастрация е в нарушаване на 8-та корекция, която осъжда „ жестоките и необикновени “ санкции. Адвокатите, които са се оповестили против законопроекта са уверени, че кастрацията дава отговор на определението за „ грубо и извънредно “ наказване.

Републиканският представител на щата Алабама Стив Хърст от окръг Калхун, който е финансирал законопроекта, счита, че подобен закон е оневинен, тъй като педофилите „ оставят белег върху едно дете за цялостен живот и наказването би трябвало да дава отговор на закононарушението “.

Процедурата ще изисква от нарушителите да вземат медикаменти, които да попречват половото им предпочитание. Те ще получат първата доза преди освобождението им от пандиза. Освен това те би трябвало да продължат да одобряват тези медикаменти – или посредством инжектиране, или орално – до момента в който арбитър не реши, че към този момент не е належащо.

Според законопроекта,

освободените пандизчии, които отхвърлят да одобряват медикаментите, ще се смята, че нарушават изискванията на освобождението им ще бъдат връщани неотложно в пандиза .

Очаква се за медикаментите да заплаща самият наказан.

Губернаторът на Алабама Кей Айви към момента не е одобрил този законопроект и съобщи, че той към момента е в развой на разглеждане.

Стив Хърст съобщи, че първичната концепция е била за хирургическа кастрация, която би включвала физическо премахване на тестисите на наказания, само че в опит да бъдат по-хуманни, основателите на законопроекта са решили да я заменят с химическа кастрация.

Лечението, наред с други неща, „ понижава, потиска или блокира производството на тестостерон, хормони или други химикали в тялото на човек”, което законодателите в поддръжка на законопроекта имат вяра, че ще попречат на наказаните педофили да работят по половите си потребности.

Към днешна дата няма съответни изследвания или данни в поддръжка на концепцията, че кастрацията пречи на изнасилвачите да повтарят закононарушенията си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР