Свят Учени в САЩ създадоха първите живи роботи Новото същество

...
Свят Учени в САЩ създадоха първите живи роботи Новото същество
Коментари Харесай

Учени в САЩ създадоха първите живи роботи

Свят Учени в Съединени американски щати сътвориха първите живи роботи Новото създание е наречено ксенобот  Николай Киров 14 януари 2020, 17:57  Учени в Съединени американски щати сътвориха първите живи роботи Източник: iStock/GettyImages
а първи път в света американски учени сътвориха биороботи, построени напълно от живи кафези. В реалност това е нов клас програмируеми същества. Процесът е разказан в детайли в списанието на Националната академия на науките в Съединени американски щати.

С помощта на суперкомпютър учените са съумели да основат от стволови кафези на африканска водна жаба миниатюрен биоробот, който може да се движи независимо и да извършва обикновени задания.

Какви ще са технологиите през новото десетилетие

На процедура не става въпрос за роботи в обичайния смисъл, а за нов тип живи машини, основани от човек, настояват от изследователския екип.

Новото създание е наречено ксенобот.

Всъщност това са мънички части биоматериал с размер до милиметър, съдържащи от 500 до 1000 кафези от кожата и сърцето на жабешките ембриони.

Кожните кафези разрешават на тези „ организми “ да запазят формата си, до момента в който клетките от сърцето, които сами се събират в мускулната тъкан на кардиомиоцитите, могат да се движат при стесняване.

Мъск: Хората подценяват изкуствения разсъдък

Тъй като клетките на сърцето се свиват и отпускат независимо, те работят като дребни мотори, които задвижват робота, до момента в който запасите от сила в тях не бъдат изчерпани.

Опитите посочили, че тези „ същества” живеят няколко дни до седмица, като употребяват запасите от ембрионална сила. За да останат живи, ксеноботите би трябвало да бъдат сложени във водна среда.

Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си

Учените считат, че в бъдеще тези роботи могат да се употребяват в човешкия организъм за доставка на избрани препарати или разчистване на кръвоносните съдове.

Ако се повредят, защото са живи, биороботите могат да излекуват сами своите пострадвания.

Русия изпрати първия си човекоподобен робот на борда на МКС

Когато задачата е изпълнена, а силата е свършила, те умират и се разграждат като всички живи същества, без да замърсяват околната среда.

Ксеноботите не могат да еволюират и да се развъждат, акцентират учените.

Планира се да бъдат направени ксеноботи с кръвоносни съдове, нервни кафези, от които ще се образуват рудиментарни очи. А в вероятност ксеноботите ще могат да живеят във въздуха и на сушата.

These “xenobots” are living machines designed by an evolutionary algorithm https://t.co/VZB75teMhr #xenobot #softrobots #evolutionaryalgorithm #future pic.twitter.com/MzeAZ2Fdrt
— CreativeConstruction (@CreativeConstr) January 14, 2020
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: просвета .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 С какъв брой ще се покачат заплатите в България през 2020 година  1 Кои ваксини за деца отпадат от тази година  1 Национална агенция за приходите: Няма да има удължение на периода за касовите апарати  1 Колко българи са удовлетворени от заплатата си --> Пaрите ни  С какъв брой ще се покачат заплатите в България през 2020 година С какъв брой ще се покачат заплатите в България през 2020 година  Кои ваксини за деца отпадат от тази година Кои ваксини за деца отпадат от тази година  Национална агенция за приходите: Няма да има удължение на периода за касовите апарати Национална агенция за приходите: Няма да има удължение на периода за касовите апарати  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  По-добър ли е бил сексът при социализма По-добър ли е бил сексът при социализма  Дебнат микроби убийци! Най-зловещите открития за 2019 г Дебнат микроби убийци! Най-зловещите открития за 2019 г  <br> 5 чудни <strong> сръбски кътчета </strong>, които очароват <br>
5 чудни сръбски кътчета , които очароват
 <br> Ето ги - <strong> 10 най-красиви мъже в света </strong> <br>
Ето ги - 10 най-красиви мъже в света
Последни  Учени в Съединени американски щати сътвориха първите живи роботи Учени в Съединени американски щати сътвориха първите живи роботи  „ Климатична нервност ” е анти-дума на годината „ Климатична нервност ” е анти-дума на годината  Екатерина Захариева Отнетото в Германия българско дете, какво прави България  <p>Първи случай на мистериозния вирус отвън Китай</p> Първи случай на мистериозния вирус отвън Китай  <p><span style= Мелани Грифит се закача с Антонио Бандерас в Инстаграм  Скандал, регионалният на София къса с Скандал, регионалният на София къса с " Атака ", набили го  На "Капалъ чарши ": 1,8 милиона евро за 9 кв...  <p>Венера в Риби &ndash; дълбоките води на <strong><span style= Венера в Риби – дълбоките води на любовта и...  <p>Отбягват ли ни извънземните или за какво не сме ги разкрили още</p> Отбягват ли ни извънземните или за какво не сме ги разкрили...  Автоинструктори блокираха центъра на София, не желаят повече часове Автоинструктори блокираха центъра на София, не желаят...  <p>Мелания с&nbsp;палто за <strong>хиляди долари </strong>(СНИМКИ)</p> Мелания с палто за хиляди долари (СНИМКИ)  Ford F-150 Raptor Дизелът прави опит за завръщане в Съединени американски щати  Вещо лице: Висока скорост е повода за злополуката в Хитрино Вещо лице: Висока скорост е повода за злополуката в...  <p><strong>Момичетата</strong>, които съблазняват и&nbsp;<strong>убиват нацисти&nbsp;</strong></p> Момичетата, които съблазняват и убиват...  Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ) Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ)  Снимка: iStock Климатична злополука: Температурата на океаните е...  Джейсън Момоа - спечелилият за 2018 година Ето ги - 10 най-красиви мъже в света  <p>Защо <strong>цветята </strong>имат <strong>различни </strong>цветове?</p> Защо цветята имат разнообразни цветове?  <p>Държавата, в която<strong> интернетът е мечта</strong></p> Държавата, в която интернетът е фантазия  Снимка: iStock Французинът, арестуван за блудничество с малолетни, остава в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Грипна почивка. Няма кой да гледа детето. Връчват го на татко му и като чува, че ще върви с тате на работа, момченцето блества като… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на Водещи вести  Снимка: БГНЕС Официално: Емил Димитров-Ревизоро заема поста на Нено Димов  Скандал, регионалният на София къса с Скандал, регионалният на София къса с " Атака ", набили го  Екатерина Захариева Отнетото в Германия българско дете, какво прави България  DW: " На " Капалъ чарши " - 1,8 милиона евро за 9 кв. метра  Снимка: iStock Климатична злополука: Температурата на океаните е рекордно висока  Снимка: iStock Огромна пропаст погълна рейс в Китай, шестима са починали (+Видео)  <p><strong>Момичетата</strong>, които съблазняват и&nbsp;<strong>убиват нацисти&nbsp;</strong></p> Момичетата, които съблазняват и убиват нацисти  <p>Първи случай на мистериозния вирус отвън Китай</p> Първи случай на мистериозния вирус отвън Китай  <p><span style= Мелани Грифит към Антонио Бандерас: „ Браво, красавецо ”  <p>Венера в Риби &ndash; дълбоките води на <strong><span style= Венера в Риби – дълбоките води на любовта и саможертвата  <p>Отбягват ли ни извънземните или за какво не сме ги разкрили още</p> Отбягват ли ни извънземните или за какво не сме ги разкрили още  Автоинструктори блокираха центъра на София, не желаят повече часове Автоинструктори блокираха центъра на София, не желаят повече часове  Ford F-150 Raptor
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР