Свят Турчин благодари на Путин за С-400, праща му бюрек

...
Свят Турчин благодари на Путин за С-400, праща му бюрек
Коментари Харесай

Турчин благодари на Путин за С-400, праща му бюрек

Свят Турчин благодари на Путин за С-400, праща му бюрек Пекарят от Бурса Хасан Аджар прецизира, че творбата му ще е със сирене и спанак  Надежда Неменски 15 юли 2019, 10:39  Турчин благодари на Путин за С-400, праща му бюрек Източник: iStock/Guliver Images
асан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе в книгата на Гинес, има намерение да изпече обичайния турски бюрек за президента на Русия Владимир Путин във връзка доставката на съветски противовъздушни ракетни системи С-400 в Турция, съобщи организация БГНЕС.

„ Началото на доставката на системи за противовъздушна защита С-400 на Турция, за което толкоз доста се приказва в нашата страна, беше добра вест за нас .

Осъзнавайки какъв брой е значимо за националната сигурност на страната ни, както и за връзките сред Турция и Русия, принос за развиването на връзките сред нашите страни и по тази причина желая да дам своя принос за развиването на връзките сред нашите страни. Затова ще вложа всичките си старания и ще изпека и изпратя в Кремъл персонално на Владимир Путин нашия обичаен бюрек “, сподели Аджар.

Майсторът добави, че

бюрекът ще бъде със сирене и спанак, а общото тегло на „ благодарността “ ще бъде четири кг .

Според неговите пресмятания пратката би трябвало да дойде в Москва в границите на пет дни. Пекарят прецизира, че „ бюрекът може да бъде изяден до 10 дни от деня на изпичането му”.

„ По време на последното си посещаване в Турция Путин изрази желанието си да посети турски ресторант. Искам да го поканя в нашия хубав античен град Бурса и в моя ресторант, където ще му направя най-хубавия бюрек”, сподели Аджар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР