Свят Цената на билетчето подпали най-стабилната държава в Латинска Америка

...
Свят Цената на билетчето подпали най-стабилната държава в Латинска Америка
Коментари Харесай

Цената на билетчето подпали най-стабилната държава в Латинска Америка

Свят Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в Латинска Америка Три жертви тази нощ, военни и танкове по улиците на Сантяго 20 октомври 2019, 11:47  Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в Латинска Америка
Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в Латинска Америка
 Джонсън изпрати три писма до Европейски Съюз, упрекнаха го, че работи в жанр Тръмп
Джонсън изпрати три писма до Европейски Съюз, упрекнаха го, че работи в жанр Тръмп
 Няма решение за Брекзит, Джонсън: Няма да приказвам с Европейски Съюз за отсрочване
Няма решение за Брекзит, Джонсън: Няма да приказвам с Европейски Съюз за отсрочване
 Многохиляден митинг в Лондон против Брекзит
Многохиляден митинг в Лондон против Брекзит
 Инцидент в златна мина в Сибир, десетки жертви
Инцидент в златна мина в Сибир, десетки жертви
 Заев желае бързи предварителни избори, не дава оставка
Заев желае бързи предварителни избори, не дава оставка
 Извънредно състояние в Чили поради безценен превоз
Извънредно състояние в Чили поради безценен превоз
 Британският парламент се събира, ще има ли Брекзит
Британският парламент се събира, ще има ли Брекзит

урните митинги против повишаването на публичния превоз в чилийската столица Сантяго прераснаха в вълнения. Президентът на страната разгласи изключително състояние в събота и по улиците на Сантяго бяха изпратени военни и танкове, само че протестите продължиха и тази нощ.

Разполагането на военни и служители на реда в Сантяго и налагането на полицейски час не стопираха нападенията против метростанции, ограбването на търговски обекти и уличните митинги. По улиците на чилийската столица патрулират военни за пръв път от края на диктатурата на военачалник Аугусто Пиночет през 1990 година Досега Чили се смяташе за една от най-стабилните страни в Латинска Америка.

Протестите избухнаха поради повишението на цената на билетчето за метрото в столицата, което съгласно локалните хора е прекомерно скъпо, а съгласно управляващите – не покрива разноските за ток и поддръжка на подземната железница. Заради протестите президентът Себастиан Пинера реши да анулира повишението на цената на метро билетите, само че това не спря стачкуващите.

Извънредно състояние в Чили поради безценен превоз

Размириците взеха три жертви миналата нощ при пожар, избухнал при грабеж на супермаркет. Пожарът е избухнал, откакто стотици хора са разрушили входа на супермаркета, с цел да го оберат, заяви службата за пожарна сигурност. Двама души са починали на място, а третият е бил откаран в тежко положение в болница, където е умрял, заяви губернаторката на Сантяго Карла Рубилар.

Над 300 души са арестувани, 156 служители на реда са ранени. Пострадали са и 11 цивилни, демонстрират систематизираните данни от последните дни

#Chile Scenes Santiago subway station during protests against increased fares. #ChileResiste pic.twitter.com/Xdv6rWsH0x
— nonouzi (@Gerrrty) October 20, 2019
Чилийското държавно управление ще анулира покачването на цените на билетите за метрото в столицата, даде обещание президентът Себастиан Пинера нощес.

"Приоритетът на нашето държавно управление е да обезпечи публичния ред и сигурността на чилийците ", сподели Пинеда, признавайки, че стачкуващите имат "добри аргументи " да стачкуват. "Никой обаче няма право да демонстрира такова брутално незаконно принуждение като тези, които унищожиха, опожариха или повредиха над 78 станции на метрото на Сантяго ", добави президентът.

По-рано държавната говорителка Сесилия Перес порица "безотговорните популистки водачи ", които по думите й подстрекават насилието, и предизвести за допустимо повтаряне в Чили на събитията от Еквадор и Венецуела през последните месеци. Тя отбрани Пинера, който бе фотографиран в първокласен италиански ресторант предходната вечер, в разгара на конфликтите сред служители на реда и протестиращи в метрото. Снимките провокираха рецензии в обществените мрежи от хора, съгласно които са емблематични за президента - милиардер, далечен от проблемите на редовите чилийци.

Потресаващи фрагменти от Венецуела, смут, апетит и мизерия

Решението му за разполагането на военни бе посрещнато с потрес в страната, живяла 17 години под военна тирания, отбелязва Ройтерс.

Бронетранспортьори с бойци пресрещнаха през вчерашния ден следобяд стачкуващите на централните столични площади, а моловете в града бяха затворени, откакто в обществените мрежи се появиха апели да бъдат щурмувани. Горящи барикади от автомобилни гуми бяха издигнати на няколко централни улици, а полицията на доста места употребява сълзотворен газ и водно оръдие против стачкуващите.

Администрацията на метрото заяви, че цялата 140-километрова мрежа ще бъде затворена до вторник, с цел да бъде направена оценка на вредите. Метрото в Сантяго е най-модерното в Южна Америка и най-дългото - 140 километра. Спирането му принуди доста поданици на чилийската столица да се приберат пешком вкъщи си, от време на време на много огромни дистанции. Общественият превоз е доста употребен в Сантяго, който е град с огромни тапи и мощно замърсяване на въздуха.

Black-hooded protesters enraged by recent fare hikes on public transportation in Santiago lit fires at several metro stations amid riots. https://t.co/Z69He70udM
— CBC News (@CBCNews) October 20, 2019
Генералът, отговарящ за сигурността в столицата по силата на изключителното състояние, Хавиер Итуриага дел Кампо, съобщи, че в някои квартали на столицата се вкарва полицейски час от 22,00 ч. до 7,00 ч. сутринта и че армията ще следи за спазването му. "Приканваме всички хора да се приберат у дома, с цел да оценят ограниченията, оповестени от държавното управление и да се погрижат за фамилиите и домовете си ", сподели той.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Какво може да провали почивката ви  1 Как банките избират в кои парцели да влагат  1 Вижте новата банкнота от 50 лв.  1 Кои квартали на София са най-търсени за покупка на парцел --> Пaрите ни  Какво може да провали почивката ви Какво може да провали почивката ви  Как банките избират в кои парцели да влагат Как банките избират в кои парцели да влагат  Вижте новата банкнота от 50 лв. Вижте новата банкнота от 50 лв.  Кои квартали на София са най-търсени за покупка на парцел Кои квартали на София са най-търсени за покупка на парцел Не пропускай  <br> Инцидент в златна мина в Сибир, десетки жертви <br>
Инцидент в златна мина в Сибир, десетки жертви
 <br> Звезди за <strong> ексцентрични места </strong>, на които са правили <strong> секс </strong> <br>
Звезди за ексцентрични места , на които са правили секс
 <br> Вижте <strong> най-щурите фотоси </strong> на диви животни за 2019 година <br>
Вижте най-щурите фотоси на диви животни за 2019 година
 <br> Проектът Бенджамин: <strong> за майките и загубата, за която не се приказва </strong> <br>
Проектът Бенджамин: за майките и загубата, за която не се приказва
Последни  Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в Латинска Америка Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в...  Падна и маската на Шотландеца в Падна и маската на Шотландеца в " Маскирания артист "  <p>Рафаел Надал се ожени, кралска женитба на Майорка</p> Рафаел Надал се ожени, кралска женитба на Майорка  <p>Световен връх за най-дълъг&nbsp;полет на пътнически самолет</p> Световен връх за най-дълъг полет на пътнически...  <p><strong>Амелия-Мира</strong> от &bdquo;Игри на волята&ldquo; - съвременна и доста <strong>секси </strong>(СНИМКИ)</p> Амелия-Мира от „ Игри на волята “ - съвременна и...  <p>Джонсън изпрати 3 писма до Европейски Съюз, упрекнаха го в жанр Тръмп</p> Джонсън изпрати 3 писма до Европейски Съюз, упрекнаха го в жанр Тръмп  <p><strong>5 неща, </strong>с които никоя жена <strong>не би трябвало </strong>да прави<strong> компромис</strong></p> 5 неща, с които никоя жена не би трябвало да прави компромис  3 предписания с по 5 продукта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР