Свят Токио 1940 г.: Олимпиадата, която не се проведе никога

...
Свят Токио 1940 г.: Олимпиадата, която не се проведе никога
Коментари Харесай

"Токио 1940 г.": Олимпиадата, която не се проведе никога

Свят " Токио 1940 година ": Олимпиадата, която не се организира в никакъв случай Лоша прокоба ли е семейството на Токио на Олимпийски игри?  Ванеса Николова  Ива Ваташка 30 март 2020, 19:49  Цената на нефта от марка WTI падна под $20
Цената на нефта от марка WTI падна под $20
 Мощен трус от 7,8 по Рихтер раздруса Курилските острови
Мощен трус от 7,8 по Рихтер раздруса Курилските острови
 Добра вест от Китай за ковид
Добра вест от Китай за ковид
 Силно земетресение в Хърватия, има ранени
Силно земетресение в Хърватия, има ранени
 Силно земетресение раздруса Гърция
Силно земетресение раздруса Гърция
 Отлагат филмовия фестивал в Кан
Отлагат филмовия фестивал в Кан
 Отменят Евровизия поради COVID-19
Отменят Евровизия поради COVID-19
 В Европа има в пъти повече случаи на ковид, в сравнение с в Китай
В Европа има в пъти повече случаи на ковид, в сравнение с в Китай

ова е трябвало да бъде първата Олимпиада, която се организира отвън Европа и Северна Америка, пишат от CNN.

Събитие, което да покаже на света, че Токио е превъзмогнало вредите от унищожителното земетресение, поразило японската столица няколко години по-рано.

Олимпийските игри през 1940 година обаче по този начин и не се организират.

Нито един гражданин на планетата под 80-годишна възраст не е виждал сходно събитие - анулация или отсрочване на Олимпиада.

So finally the IOC has decided to postpone the 2020 Tokyo Olympics due to the #covid19 pandemic.

Trivia: This is not the first time. 80 years ago, the 1940 Olympics - in Tokyo - was cancelled because of the World War II. pic.twitter.com/yHNSG2lQEi
— Shahnon Salleh (@shahnonsalleh) March 24, 2020
Нещо, което се случи предходната седмица с Олимпийските игри в Токио, които трябваше да бъдат открити през юли 2020 година

Поради разрастващата се пандемия от ковид из света Международният олимпийски комитет и представителите на уредниците на "Токио 2020 година " взеха решение да се примирят и да отсрочат Игрите за 2021 година, макар все по-горчивия спомен, напомнящ за събитията от 1940 година

Преди отлагането на тазгодишната Олимпиада, в историята това събитие се е повтаряло общо три пъти. И трите - по време на война.

Последният път е точно през 1940 година, когато още веднъж Токио би трябвало да е хазаин на грандиозното спортно събитие.

Доброто показване на японските спортисти на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1932 година и рецензиите от страна на интернационалната общественост във връзка с завоевателната политика на Япония в Китай принуждават страната да желае от ден на ден и повече семейството на Игрите - привилегия, която до този миг е била присъща само на Западния свят.

It was meant to be the first Games to be held beyond Europe and North America, a spectacle to showcase to the world that Tokyo had overcome the earthquake that had devastated the city some years earlier. But the 1940 Olympics was the Games that never was. https://t.co/cfC3x5UJz7
— CNN International (@cnni) March 25, 2020
Организацията на Олимпиадата в Токио през 1940 година се трансформира в народен приоритет и външнополитическа тактика за японската страна.

Олимпийските игри, които трябваше да се проведат тази година, бяха определяни като "Възстановителните игри " - 9 години след събитията във Фукушима.

По този метод са наричани и Игрите, които е трябвало да се проведат в Токио през 1940 година "Възстановителни ", с цел да покажат напредъка на Токио след опустошителното земетресение от 1923 година

Освен това Олимпиадата щяла да съвпадне тъкмо и с 2600-тата годишнина от основаването на японската страна.

През 30-те години на предишния век Япония към този момент натрупа история в Олимпийските игри .

През 1912 година страната се трансформира в първата отвън Европа и Северна Америка, която взима присъединяване в надпреварата.

Освен това Япония може да се похвали и с делегати в Международния олимпийски комитет.

"Япония стартира да претендира за организирането на Олимпиада още при започване на 30-те ", споделя професорът по японистика в Йейл Уилям Кели пред CNN.

Fun fact: the last Olympics to be cancelled were scheduled for 1940. They were set to be held in Tokyo. pic.twitter.com/ol1m8DVECt
— JWTheSpa (@SpaJw) March 24, 2020
Смята се, че основателят на джудото и член на Международния олимпийски комитет Кано Джигоро изиграва значима роля за реализирането на тази цел с речта си пред МОК в края на Игрите през 1932 година

В своята тирада Джигоро споделя, че това събитие би спомогнало за разбиването на разликите сред Изтока и Запада.

Докато либералите виждат в това опция светът да стане по-открит, японското държавно управление вижда опция за въздействие върху западното общество.

Все отново обаче Токио не е обезпечен хазаин на Игрите през 1940 година В конкуренцията градът се изправя против Рим и Хелзинки.

Първоначално италианската столица е считана за любимец.

Ето за какво през 1935 година японският пратеник в МОК Ятаро Сугимура пътува до Италия, с цел да се срещне с фашисткия деспот Бенито Мусолини и да го помоли Рим да отдръпна кандидатурата си.

Мусолини се съгласява Рим да отдръпна кандидатурата си в интерес на Япония при изискването, че японската страни поддържа Рим за домакинстването на Игрите през 1944 година

Значението на Олимпийските игри в Берлин през 1936 година

Берлин е хазаин на Олимпийските игри през 1936 година Тогава Игрите са употребявани за проява на силата на нацистите. МОК отсъжда, че хазаин на идващите игри през 1940 година ще бъде Токио. Японската столица получава 37 гласа против 26 за Хелзинки.

А година откакто Япония нахлува в Китай - през 1938 година МОК отсъжда провеждането на Зимните олимпийски игри на японския град Сапоро.

Covid-19 is not the first thing to get in Tokyo's way. It's had its history of cancelled Olympics – but a different type of war caused it to cancel in 1940. https://t.co/p0M6n5jTFU
— Mail & Guardian (@mailandguardian) March 29, 2020
Същата година обаче японското държавно управление се отхвърля от правото си да е хазаин, както на Летните, по този начин и на Зимните игри, защото доста страни заплашват да бойкотират Игрите, откакто в американската и европейската преса се появяват свидетелства за разрушенията в Китай.

Причина за отхвърли на Япония би трябвало да се търси в Игрите в Берлин от 1936 година Американците, британците и французите стартират да приказват за протест на Олимпийските игри през 1940 година, тъй като считат, че предходните са употребявани като агитация от Хитлер. Така че резултатът от Олимпийските игри в Берлин кара японското държавно управление да отдръпна семействата си.

МОК взема решение да даде семейството на Игрите през 1940 година на Хелзинки. Но нахлуването на Съюз на съветските социалистически републики във Финландия през ноември 1939 година поставя завършек на всяка вяра за осъществяване на Олимпиада тогава.

Разходи за анулирането

Подготовката на Токио за Игрите през 1940 година е „ много забележителна “, споделя Кели, с огромни стопански вложения, направени в инфраструктурни планове като превоз, канализация и създаване на хотели.

The 2020 Olympics will be Tokyo's second, but there was also a lost Tokyo Olympics in 1940: https://t.co/jX39CRAHfZ #ndldigital pic.twitter.com/r2ZGDfpEoJ
— NationalDietLibrary (@NDLJP_en) March 24, 2020
„ Местните компании, които са убеждавани да влагат доста в обезпечаването на артикули и услуги за Игрите, се оказват без евентуална потребителска база. Бизнес общността в Токио е смутена, само че това е в миг, когато не можете в действителност да изразите яд към държавното управление ", изяснява Кели, като се аргументира, че страната е потърпевша повече политически, в сравнение с стопански през 1940 година

„ Не сте в положение да употребявате най-голямото събитие в света, с цел да демонстрирате на останалия свят каква страхотна страна сте “, прибавя той.

Когато се пресмята въздействието от отлагането на „ Токио 2020 “, си коства да се напомни, че Олимпиадите, провеждани през 20-те и 30-те години на предишния век са напълно разнообразни от механизма за милиарди долари, с който сме осведомени през днешния ден.

Бъдещето

Всеки път, когато се организира Олимпиада, наподобява, че има рецесия. През 2012 година има проблеми със сигурността, през 2016 година това е вирусът Зика. Сега през 2020 година това е коронавирусът.

Mark your diaries, the new dates have been announced for the Olympic Games #Tokyo2020.

More information here: https://t.co/Y2YOaZu0EZ pic.twitter.com/aFozmvmf3A
— Olympic Channel (@olympicchannel) March 30, 2020
Миналата седмица вицепремиерът на Япония даже стигна до такава степен да каже, че „ Токио 2020 “ са „ прокълнати “. Той се аргументира, че Олимпиадата е спирана от изключителни международни събития на всеки 40 години.

Олимпийското придвижване е минало през доста неща: протестите от 1980 година и 1984 година, нещастията в Мюнхен 1972 година и Атланта 1996 г, само че през последните 100 години светът не е претърпял нищо сходно на пандемията от ковид.

По тематиката  Отлагат Олимпиадата в Токио поради ковид Отлагат Олимпиадата в Токио поради ковид  Чернобил я трансформира в първенец, а не в жертва Чернобил я трансформира в първенец, а не в жертва  Абебе Бикила – босият маратонец, който завоюва олимпийското злато Абебе Бикила – босият маратонец, който завоюва олимпийското злато  Как олимпийското злато се трансформира в меланхолия Как олимпийското злато се трансформира в меланхолия

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактори: Ванеса Николова Ива Ваташка Източник: Токио 1942 Олимпиада в никакъв случай осъществяване .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Нова заповед: Навън наложително с маска  1 Ще има ли спад в цените на бензин и дизел поради ковид  1 Нидерландия върна „ дефектни “ маски, купени от Китай  1 Предприятия у нас възвръщат работа --> Пaрите ни  Нова заповед: Навън наложително с маска Нова заповед: Навън наложително с маска  Ще има ли спад в цените на бензин и дизел поради ковид Ще има ли спад в цените на бензин и дизел поради ковид  Нидерландия върна „ дефектни “ маски, купени от Китай Нидерландия върна „ дефектни “ маски, купени от Китай  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  ТЕСТ: Колко знаете за Средната земя? - Любопитно | Vesti.bg ТЕСТ: Колко знаете за Средната земя? - Любопитно | Vesti.bg  <br> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид <br>
За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид
 Пет от най-популярните покупки в Русия с идването на Ковид-19 Пет от най-популярните покупки в Русия с идването на Ковид-19  <br> <strong> Уроци </strong> за изолацията от едно <strong> италианско семейство </strong> <br>
Уроци за изолацията от едно италианско семейство
Последни  Деница Сачева Бизнесът губи време като се концентрира единствено върху...  <p><strong>&quot;Токио 1940 г.&quot;:</strong> Олимпиадата, която не се организира никога</p> "Токио 1940 година ": Олимпиадата, която не се...  Колко оцелява коронавирусът върху подметки на обувки Колко оцелява коронавирусът върху подметки на обувки  Военен от Пловдив в болница с COVID-19, интубиран е Военен от Пловдив в болница с COVID-19, интубиран е  Илия Кръстев Компаниите от AIBEST ще работят безплатно по...  Случаите на ковид в България станаха 359 Случаите на ковид в България станаха 359  Защитната маска за лице към този момент е наложителна Защитната маска за лице към този момент е наложителна  Съдят студент за разходка по улицата, нарушил карантина Съдят студент за разходка по улицата, нарушил карантина  Владислав Горанов Владислав Горанов: Пенсиите се подвигат от 1 юли  Мафията работи ръка за ръка с ковид Мафията работи ръка за ръка с ковид  Hydrogen NEXT BMW употребява „ жокер от приятел” за водорода  Костадин Костадинов Костадинов с гаранция от 20 000 лева, всял ужас за вируса  Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на работни места Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на...  Съдът запорира акции, сметки и яхта на Иво Прокопиев Съдът запорира акции, сметки и яхта на Иво Прокопиев  Любовни недоразумения в „ Св. Анастасия “ Любовни недоразумения в „ Св. Анастасия “  Бойко Борисов Борисов: Карантината в Банско се анулира от на следващия ден  Сингапур Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и...  ВАП сезира Комисия за защита на конкуренцията за разликата сред международната цена на петрола и на бензина у нас ВАП сезира Комисия за защита на конкуренцията за разликата сред международната цена на...  Снимката е илюстративна Уроци за изолацията от едно италианско семейство  <p>Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19</p> Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19 Всичко от през днешния ден Виц на деня Бай Ставри на вечеря пил две ракии допълнително. Посреднощ се разсънва и усеща, че не е доста " тъкмо ". Звъни на джипито по неотложност. Прегледал го… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид