Свят Тези открития променят всичко, което знаем за глобалното затопляне

...
Свят Тези открития променят всичко, което знаем за глобалното затопляне
Коментари Харесай

Тези открития променят всичко, което знаем за глобалното затопляне

Свят Тези открития трансформират всичко, което знаем за световното стопляне Преди към 1 милион години цикълът на ледените столетия на Земята внезапно се е трансформирал  Николай Киров 13 ноември 2019, 17:32  Тези открития трансформират всичко, което знаем за световното стопляне
Тези открития трансформират всичко, което знаем за световното стопляне
 Той е талант, най-младият висшист в света и е на 9 години
Той е талант, най-младият висшист в света и е на 9 години
 Мистерия: хиляди мъртви птици край езеро
Мистерия: хиляди мъртви птици край езеро
 Арктически мраз скова Съединени американски щати
Арктически мраз скова Съединени американски щати
 Моралес си потегли, Боливия с нов президент
Моралес си потегли, Боливия с нов президент
 Арестуваха създателя на Цирк дю Солей за развъждане на канабис
Арестуваха създателя на Цирк дю Солей за развъждане на канабис
 Бурята
Бурята " Виктория " удари Гърция, две жертви във Венеция
 Построен за 650, вътре - 6000 мигранти.
Построен за 650, вътре - 6000 мигранти. " Няма да издържим "

оследните открития за предишното на Земята слагат под въпрос всичко, което знаем за световното стопляне.

След повече от две години разбори най-древното цяло ледено ядро, извадено от Антарктида, разкри по какъв начин се е изменяла атмосферата на нашата планета през миналите близо 2 милиона години, написа „ Нейчър”.

Преди към 1 милион години цикълът на ледените столетия на Земята внезапно се е трансформирал. Вместо почти на всеки 40 000 години, световно стопляне е почнало да се случва на 100 000 години.

Приблизително на всеки 40 000 години наклонът на земната ос се трансформира от 22.1° на 24.5°. Това е обичайното пояснение за редуването на ледникови интервали с такива на световно стопляне. Към момента няма пояснение за смяната в цикъла, станала преди милион години, известна като Преход на междинния плейстоцен.

Досега се смяташе, че тя може да се дължи на дълготраен спад на концентрацията на въглероден двуокис в атмосферата до равнища, които са толкоз ниски, че са довели до удължение на ледниковите интервали. Данните от леда обаче опровергават тази догадка.

Те демонстрират, че равнищата на въглероден двуокис по време на ледниковите интервали понижават повече през последните 800 хиляди години, което може да се изясни с по-голямата дълготрайност на заледяванията. По време на стоплянията обаче равнищата на парниковия газ са същите, както и преди смяната.

В момента Земята се намира в първата половина на интервал на световно стопляне, който се чака да продължи още към 40 000 години.

Друго проучване, оповестено в „ Нейчър”, разкрива, че равнищата на Световния океан са се повишили с 10 метра над актуалните през последния топъл интервал на Земята, преди 125 000 години. Средната температура на въздуха в тропосферата тогава била с към 1° по-висока от сегашната. Основен мотор на покачването на водите, траяло близо 10 000 години, бил разтапянето на леда в Арктика.

Ледът се разтопил първо в Северния ледовит океан, а по-късно и в Гренландия. Само за век морското ниво повишено с до 3 метра. За съпоставяне то се е покачило с 30 сантиметра през последните 150 години.

Учените не знаят дали този самобитен потоп ще се повтори. Тогава равнищата на слънчевата радиация били по-високи от сегашните, защото позицията на Земята по отношение на Слънцето била по-различна.

Същевременно обаче сега равнищата на въглеродния двуокис в атмосферата са доста по-големи – 410 елементи на милион, по отношение на 280 елементи на милион тогава.

Също по този начин при предходния междуледников интервал ледът в Арктика и Антарктида не се е разтапял по едно и също време, както се случва в този момент. Това значи, че идното повишаване на морските равнища може да е доста по-голямо.

Watch the Arctic’s sea ice slowly disappear https://t.co/PNFEY2lP1A#uvawisenaturalsciences #uvawise #science #research #earthscience #naturalscience #nature #weather #meteorology #climatechange #globalwarming #arctic #arcticice
— UVa-Wise Natural Sciences (@UVaWiseNatSci) November 13, 2019
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 " Две пенсии " са по-малко от една  1 Витошка в топ 50 по най-високи наеми в света  1 Колко би трябвало да съм икономисал, с цел да се пенсионирам: Pariteni.bg и The Business institute ти оказват помощ в сметките  1 Определиха София като най-сигурна за туристи --> Пaрите ни  " Две пенсии " са по-малко от една  Витошка в топ 50 по най-високи наеми в света Витошка в топ 50 по най-високи наеми в света  Колко би трябвало да съм икономисал, с цел да се пенсионирам: Pariteni.bg и The Business institute ти оказват помощ в сметките Колко би трябвало да съм икономисал, с цел да се пенсионирам: Pariteni.bg и The Business institute ти оказват помощ в сметките  Определиха София като най-сигурна за туристи Определиха София като най-сигурна за туристи Не пропускай  <br> Все още ли сме най-нещастните в Европа <br>
Все още ли сме най-нещастните в Европа
 <br> Три <strong> измислени научни обстоятелството </strong>, в които евентуално вярвате <br>
Три измислени научни обстоятелството , в които евентуално вярвате
 <br> <strong> 5 знака </strong>, че в дома ви има <strong> дървеници </strong> <br>
5 знака , че в дома ви има дървеници
 <br> <strong> Кейт Мидълтън </strong> още веднъж <strong> </strong> очарова с визия (СНИМКИ) <br>
Кейт Мидълтън още веднъж очарова с визия (СНИМКИ)
Последни  Тези открития трансформират всичко, което знаем за световното стопляне Тези открития трансформират всичко, което знаем за...  <p>Ще има ли продължение на&nbsp;<strong><span style= Ще има ли продължение на "Приятели "  Страшна злополука в Словакия, доста починали и ранени Страшна злополука в Словакия, доста починали и ранени  Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен  <p>Бочели: <strong>Ужасен съм</strong> от случилото се с този <strong>невероятен изпълнител</strong></p> Бочели: Ужасен съм от случилото се с този необикновен...  Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров  <p><strong>Многоцветни и завладяващи</strong> - картините на Вили Николов</p> Многоцветни и завладяващи - картините на Вили Николов  Той е талант, най-младият висшист в света и е на 9 години Той е талант, най-младият висшист в света и е на 9 години  <p><strong>&quot;Витошка&quot;</strong> е измежду <strong>най-скъпите улици</strong> в Европа</p> "Витошка " е измежду най-скъпите улици в Европа  <p>Tesla стартира градежа на Gigafactory 4 в Европа</p> Tesla стартира градежа на Gigafactory 4 в Европа  Кадър от апарата Hayabusa2 по време на снижаването му към метеорита Ryugu Hayabusa2 се отдели от Ryugu и се връща към Земята  Снимка: pixabay Загиналата в Рила туристка е дълготраен публицист в...  Соленото езеро Самбхар Мистерия: хиляди мъртви птици край езеро  Водният режим на Перник се удължава - 12 часа Водният режим на Перник се удължава - 12 часа  <p>Ето я същинската причина за <strong>болките във врата</strong></p> Ето я същинската причина за болките във врата  Владислав Горанов Горанов: Спекулативно е да се приказва за по-скъпи...  Екшън, бокс и покупко-продажби с мафията в престъпния сериал „ Кървави пари “ Екшън, бокс и покупко-продажби с мафията в престъпния сериал...  Кои са финалистите в ПРОМЯНАТА 2019 Кои са финалистите в ПРОМЯНАТА 2019  <p>Все още ли сме най-нещастните в Европа</p> Все още ли сме най-нещастните в Европа  <p>Вижте <strong>най-сексапилния мъж</strong> на планетата за 2019 г.</p> Вижте най-сексапилния мъж на планетата за 2019 година Всичко от през днешния ден Виц на деня В реката някакъв се дави и вика за помощ. - За, Бога дребосъче - подвиква му минаващият по брега лорд Джордж. Какви са тези нелепости!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Студенти трансформират български университет в Станфорд  Липсата на секс води до тези здравословни проблеми  Да осиновиш дете в България: историята на Яна  Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда  Българин усъвършенства втори връх на Гинес (СНИМКИ)  От Стакевци до НАСА и Водещи вести  Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен  Снимка: pixabay Загиналата в Рила туристка е Лили Тодорова, дълготраен публицист в Българска телеграфна агенция  Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров  <p>Tesla стартира градежа на Gigafactory 4 в Европа</p> Tesla стартира градежа на Gigafactory 4 в Европа  <p><strong>&quot;Витошка&quot;</strong> е измежду <strong>най-скъпите улици</strong> в Европа</p> " Витошка " е измежду най-скъпите улици в Европа  <p><strong>Поли Генова</strong> качи фотография с обичания, сподели и дребния Даниел</p> Поли Генова качи фотография с обичания, сподели и дребния Даниел  <p>Бочели: <strong>Ужасен съм</strong> от случилото се с този <strong>невероятен изпълнител</strong></p> Бочели: Ужасен съм от случилото се с този необикновен реализатор  Страшна злополука в Словакия, доста починали и ранени Страшна злополука в Словакия, доста починали и ранени  Кадър от апарата Hayabusa2 по време на снижаването му към метеорита Ryugu Hayabusa2 се отдели от Ryugu и се връща към Земята
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР