Свят Тереза Мей: Последен шанс за Брекзит и нов референдум

...
Свят Тереза Мей: Последен шанс за Брекзит и нов референдум
Коментари Харесай

Тереза Мей: Последен шанс за Брекзит и нов референдум

Свят Тереза Мей: Последен късмет за Брекзит и нов референдум Мей предлага депутатите да гласоподават дали да се организира нов референдум за Брекзит, само че след отдръпване от Европейски Съюз  Николай Киров 21 май 2019, 19:29
ританският министър председател Тереза Мей съобщи пред депутатите, че имат „ един финален шанс” да осъществят Брекзит. Днес тя показа „ нова сделка” за излизане на Англия от Европейския съюз.

Мей предлага депутатите да гласоподават дали да се организира нов референдум за Брекзит, само че откакто поддържат законопроекта за отдръпване от Европейски Съюз.

Предложението също по този начин съдържа нови гаранции за правата на служащите, отбраната на околната среда и свободна ирландска граница, както и митнически „ компромис”.

Ако депутатите отхвърлят законопроекта, Мей предизвести, че договарянията с Европейски Съюз ще бъдат „ удавени” и Брекзит може да не се състои.

Депутатите отхвърлиха три пъти съглашението за отдръпване на Англия от единния пазар, контрактувано с Брюксел.

Така че през днешния ден Мей подхваща последно мятане на заровете. Тя посочи, че ще направи „ компромис”, като предлага Народното събрание да реши дали Англия да остане краткотрайно в митническия съюз с Европейски Съюз и след възможен Брекзит.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР