Свят Те тръгват готови доброволно да се предадат Докато търсят

...
Свят Те тръгват готови доброволно да се предадат Докато търсят
Коментари Харесай

Те тръгват готови доброволно да се предадат

Свят Те потеглят подготвени непринудено да се предадат Докато търсят метод по какъв начин да избегнат граничната защита, поемат рискови направления, като някои намират гибелта си в резултат на жеги и обезводняване  Жанета Нейкова 25 юни 2019, 15:56 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Те потеглят подготвени непринудено да се предадат
Те потеглят подготвени непринудено да се предадат
 Седем доживотни присъди за всеобщия палач в Кипър
Седем доживотни присъди за всеобщия палач в Кипър
 Иран: Новите наказания значат завършек на дипломацията
Иран: Новите наказания значат завършек на дипломацията
 Гореща вълна залива половин Европа
Гореща вълна залива половин Европа
 Руски военни дойдоха в Куба и Венцуела
Руски военни дойдоха в Куба и Венцуела
 Опозицията в Турция удари гласовит пестник на Ердоган
Опозицията в Турция удари гласовит пестник на Ердоган
 Тръмп удря Иран с нови наказания за десетки милиарди долари
Тръмп удря Иран с нови наказания за десетки милиарди долари
 Защо се стигна до най-големия митинг след комунизма в Чехия
Защо се стигна до най-големия митинг след комунизма в Чехия

е потеглят в търсене на по-добър живот, знаейки какво ги чака и какъв може да бъде финалният излаз.

Повечето от тях са фамилии от Мексико, които бягат от престъпността и желаят непринудено и са подготвени непринудено да се предадат на американските гранични управляващи, споделят от "Border Network for Human Rights ".

Над 30 000 убийства в Мексико, а един магазин за легални оръжия

На границата ги чакат 15 000 чиновници на националната мексиканска армия и военни. 6500 мексикански чиновници са ситуирани и на южната граница с Гватемала за блокиране на пътя на хиляди мигранти от Централна Америка, които желаят да стигнат до Съединени американски щати.

Затова те търсят способи да ги избегнат, като поемат рискови направления.

Така една жена, две бебета и малко дете откриха гибелта си в региона на границата на Съединени американски щати с Мексико, като се допуска, че е в резултат на излагането на жегите и обезводняване.

Изключително високите летни температури са довели до гибелта и на други мигранти, които американската гранична защита намира дни по-късно.

Издигане на бариери, закани, съглашение

Издигането на бариери и укрепването на сигурността по американско-мексиканската граница принуждава депортирани мигранти да търсят способи да избегнат граничната защита, като поемат по рисковани направления, с цел да се върнат в Съединени американски щати.

Миналата година американските управляващи оповестиха за 283 смъртни случая на границата.

В края на май американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи мита на всички мексикански артикули, внасяни в Съединени американски щати, в случай че Мексико не спре тази мигрантска вълна.

На 7 юни двете страни стигнаха до съглашение. Освен разполагането на сили за сигурност на границите, Мексико пое ангажимент да форсира връщането на мигранти в родните им страни, до момента в който чакат да бъдат прегледани молбите им за леговище в Съединени американски щати.



В събота стана ясно, че американските имиграционни управляващи възнамеряват да подхващат в неделя огромна интервенция по депортиране на неотдавна пристигнали фамилии, които се намират в Съединени американски щати незаконно, заяви "Вашингтон пост ", като се базира на трима неназовани американски представители, съобщи Ройтерс.

Губернаторът на Тексас Грег Абът съобщи, че изпраща още 1000 резервисти от Националната армия на границата с Мексико и назова американския Конгрес "група негодници " поради рецензиите, че в граничния център за мигранти в Тексас не се поставят задоволителни грижи за децата, заяви Асошиейтед прес. Заместник-губернаторът Дан Патрик заяви, че с новите подкрепления броят на резервистите от Националната армия по границата ще доближи до над 2000.

От началото на годината Мексико е приело от Съединени американски щати не по-малко от 14 хиляди мигранти по време на разглеждането на техните молби за леговище от американските управляващи. Това съобщи мексиканският външен министър Марсело Ебрард, представен от ТАСС.

"За нас нищо не е било безплатно, а мигрантите получават всичко "

Тежковъоръжени мъже излизат след залез слънце на "лов за мигранти " около границата на Съединени американски щати с Мексико. Повечето са членове на брутална въоръжена формация.

Някои от тях даже мечтаят да "решат казуса " с токсичен газ.

Основният им зложелател са така наречен "койоти " - трафикантите на хора, които прекарват незаконни мигранти, проститутки и опиати към Америка. "Те са рисков зложелател, против който не можеш да се изправиш невъоръжен “, споделя Джим Бенви, който е незает. От оръжията има потребност както за заплашване, по този начин и за самоотбрана - против "койотите ", а и против членовете на незаконния картел от мексиканския град Хуарес от другата страна на границата.

Американските гранични управляващи се дистанцират от гражданските отряди по границата и предизвестяват публично за "последствията за публичната сигурност ", които биха могли да настъпят, в случай че "въоръжени цивилни жители стартират да упражняват принуждение ". В Сънланд Парк обаче се вижда, че американските граничари употребяват сведенията, предоставяни им от "Патриотичната армия " и си сътрудничат с нея, въпреки и импровизирано.



Действията на въоръжените милиции няма по какъв начин да бъдат наречени законни. В интернет има видеозаписи, от които се вижда по какъв начин тежковъоръжените мъже принуждават мигранти да падат на колене и след това ги държат под ориентираните цеви на своите оръжия, до момента в който дойдат граничарите.

"Докато стената на Тръмп не е подготвена, ще продължим да направляваме границата " , безапелационен е Бенви.

А оръжията напоследък се оставяли в колата - в случай че им се наложело да ги употребят, знаели по какъв начин се работи с тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР