Свят Смазваща победа на управляващите на изборите в Полша Предварителните

...
Свят Смазваща победа на управляващите на изборите в Полша Предварителните
Коментари Харесай

Смазваща победа на управляващите на изборите в Полша

Свят Смазваща победа на ръководещите на изборите в Полша Предварителните изследвания сочат, че консерваторите на Качински получават 42,6% от гласовете на изборите за Сейм  Николай Киров 14 октомври 2019, 07:08  Смазваща победа на ръководещите на изборите в Полша
Смазваща победа на ръководещите на изборите в Полша
 Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция
Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция
 Трима българи убити при пукотевица в Чикаго
Трима българи убити при пукотевица в Чикаго
 Борисов: Трябва да помогнем на Йордания за имигрантите
Борисов: Трябва да помогнем на Йордания за имигрантите
 Кой печели и кой губи от турската намеса в Сирия
Кой печели и кой губи от турската намеса в Сирия
 Страшни опустошения, десетки жертви след ураган в Япония
Страшни опустошения, десетки жертви след ураган в Япония
 В Русия откриха неповторим елмаз с различен елмаз
В Русия откриха неповторим елмаз с различен елмаз
 Сирийски демократични сили: Турция съживи
Сирийски демократични сили: Турция съживи " Ислямска страна "

правляващата партия в Полша – „ Право и справедливост”, водена от Ярослав Качински, печели с огромна преднина на извършените в неделя парламентарни избори, сочат данните от предварителни преброявания, извършени от социологическата лаборатория „ Ипсос”.

Предварителните изследвания сочат, че консерваторите на Качински получават 42,6% от гласовете на изборите за Сейм - долната камара на Народното събрание с 460 места, което значи цялостно болшинство от 239 депутата.

Опозиционната Гражданската коалиция, водена от партията Гражданска платформа, заема второ място с 27,4% от гласовете.

Как едно занимание се трансформира в Нобелова премия

Редовни парламентарни избори се организираха в Полша в неделя. Полските жители избраха 460 депутати на Сейма и 100 членове на Сената. Избирателните секции затвориха в 21.00 ч. локално време.

Тези изборите обичайно се смятат за най-важни в Полша, защото долната камара взе участие в съставянето на държавното управление и управлява работата на кабинета.

Оценките досега са, че полската ръководеща партия „ Право и справедливост” е спечелила парламентарните избори в Полша в неделя, разширявайки болшинството си, макар митингите и опитите на опозицията за обединяване.

Съединени американски щати анулират визите за Полша

„ Право и справедливост” е остро подложена на критика от Европейски Съюз поради ограничението на независимостта на правосъдната власт в Полша, твърдата позиция против имигрантите, нападките против ЛБГТ общността. В същото време този десен популизъм, комбиниран с ограничения за увеличение на приходите, се радват на огромна известност измежду поляците.

Ръководена от някогашния министър председател Ярослав Качински, дясната партия „ Право и справедливост” е на власт от 2015 година Управляващите съумяха да активизира главно по-бедните селски региони посредством оповестяване на фамилните полезности с известна нова детска надбавка, данъчни облекчения за хората с ниски приходи и нарастване на пенсиите и минималната заплата.

Европейска комисия предава Полша на Съда на Европейски Съюз

Качински, считан за мощна политическа фигура в Полша, ускори дълбокото обществено разделяне, като нападна половите малцинства и отхвърля западните демократични полезности, с безмълвната благословия на авторитетната католическа черква на Полша, която има голямо въздействие над гласоподавателите в селските региони.

Опозицията не съумя реализира поврат в съотношението на силите на парламентарните избори, макар изненадваща поддръжка безусловно в последната минута с Нобеловата премия за литература, която получи Олга Токарчук – прочут критик на държавното управление. Писателката прикани поляците да изберат умно „ сред демокрацията и авторитаризма” по време на вота, който дефинира като „ най-важния” след рухването на комунизма в Полша през 1989 година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР