Свят Шоуменът Зеленски е новият президент на Украйна Комикът е

...
Свят Шоуменът Зеленски е новият президент на Украйна Комикът е
Коментари Харесай

Шоуменът Зеленски е новият президент на Украйна

Свят Шоуменът Зеленски е новият президент на Украйна Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, против 25,3% за неговия противник  Надежда Неменски 21 април 2019, 21:11
олодимир Зеленски завоюва съкрушителна победа на президентските избори в Украйна против настоящия президент Петро Порошенко – израз на недоволството на гласоподавателите от настоящата власт, съобщи организация Франс прес.

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, против 25,3% за неговия противник ,

съгласно сондаж на излизане от изборните секции, осъществен от консорциума „ Exit Poll National”, сплотяващ три социологически института.

Резултатите от националния екзитпол бяха оповестени незабавно след затварянето на изборните секции, съобщи ТАСС. Анкетата е проведена от Украинския център за стопански и политически проучвания „ Александър Разумков”, фондация „ Демократични инициативи”, носещ името на Илка Кучерива и Киевския интернационален институт по социология.

„ Няма да има някакъв възторг, просто желая да кажа „ Благодаря!” на моите родители за поддръжката, на моята брачна половинка – за силата и издръжливостта, на украинците, които ме поддържаха – благодаря, на тези, които направиха различен избор –

давам обещание, че в никакъв случай няма да ви подведа ”,

сподели Володимир Зеленски пред своите последователи.

Те го посрещнаха с тържествуване в щаба му незабавно след оповестяването на резултатите от. Самият той реагира умерено, беше немногословен и излезе от залата незабавно след изказването си.

Досегашният президент Петро Порошенко призна провалянето

си на изборите от комика Владимир Зеленски. „ Драги украинци, идващият месец аз се отдръпвам от поста държавен глава. Това взеха решение болшинството украинци. Приемам това ваше решение “, съобщи в тирада Порошенко.

Той сподели, че вотът е бил почтен и даде обещание партията му да отбрани курса на Украйна към Европейски Съюз и НАТО, заяви РИА Новости. Петро Порошенко даде обещание преди да напусне президентството да подпише Закона за езика, в случай че Върховната Рада го одобри идната седмица.

Въпреки провалянето, Порошенко даде обещание да остане в политиката. Той се появи в предизборния си щаб, където беше посрещнат с овации. Порошенко се усмихваше и се ръкуваше с всички присъстващи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР