Свят Руски генерал: НАТО се готви за война В доктрината

...
Свят Руски генерал: НАТО се готви за война В доктрината
Коментари Харесай

Руски генерал: НАТО се готви за война

Свят Руски военачалник: НАТО се готви за война В доктрината на Брюксел Русия е със статут на съперник, показва началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили  Николай Киров 18 декември 2019, 14:56  Руски военачалник: НАТО се готви за война
Руски военачалник: НАТО се готви за война
 Работодатели и бизнес на среща с Борисов
Работодатели и бизнес на среща с Борисов
 Последната борба на Хитлер, когато той залага всичко на една карта
Последната борба на Хитлер, когато той залага всичко на една карта
 Какво би трябвало да знаем за импийчмънта на Тръмп
Какво би трябвало да знаем за импийчмънта на Тръмп
 Жестоки горещини изтезават Австралия
Жестоки горещини изтезават Австралия
 Наследството на Тръмп в Близкия изток – три години по-късно
Наследството на Тръмп в Близкия изток – три години по-късно
 Мистерия със гибелта на семейство милиардери в Канада
Мистерия със гибелта на семейство милиардери в Канада
 Израел и Турция на прага на война
Израел и Турция на прага на война

ристъпването към интензивни военни учения демонстрира, че НАТО целеустремено се приготвя за огромен боен спор, съобщи Валери Герасимов, шеф на Генералния щаб на съветските въоръжени сили, представен от "Красная звезда ".

Герасимов, съобщи на брифинг пред военни аташета на непознати страни, че в доктрината на Брюксел Русия е със статут на съперник, а по време на срещата на върха в НАТО през декември бе декларирано, че скоростта на прекачване на силите към "източния фланг " на съюза е повишена доста.

Сблъсък на ползи в Средиземно море тресе Европейски Съюз и НАТО

Според шефа на съветския Генерален щаб, от 2016 година членовете на НАТО са нараснали разноските за защита с общо 130 милиарда $, а до 2024 година се планува нарастване на тази сума с 400 милиарда $. Освен това, с цел да се подсигурява владичество в галактическото пространство, на срещата на върха на алианса е решено да се признае галактическото пространство като обособена сфера на военни дейности, наедно със земя, въздух, море и киберпространство.

"Продължава работата по разполагането на американски съставни елементи за противоракетна защита в Европа. В балтийските страни и Полша, Черно и Балтийско море военната интензивност се ускорява, военните учения на блока се усилват. Техните сюжети демонстрират целенасочена подготовка на НАТО за ангажиране на силите ѝ в огромен боен спор ", акцентира Герасимов.

Борисов изясни за какво се въоръжаваме

Той изрази убеденост в нуждата от продължение на разговора с алианса, с цел да се понижат рисковете от рискови военни произшествия и напомни, че на фона на възходящата интензивност на НАТО, западните съдружници по едно и също време с това предизвикват тезата за по този начин наречената "руска военна опасност ".

"Всяка стъпка на Русия в региона на обезпечаване на нейната военна сигурност, всяко планувано и транспарантно събитие за създаване на войска и флот, всяко обучение се показва като "заплаха за мира ", означи Герасимов.

Според генерала дейностите на алианса усилват напрежението и понижават равнището на сигурност по линията на връзки Русия-НАТО.

"Намаляването на рисковете от рискови военни произшествия би трябвало да остане най-важната област на разговор сред Русия, от една страна, и Съединени американски щати и НАТО, от друга. Необходимо е да се възобнови съдействието сред Русия и НАТО, с цел да се разрешат насъбраните проблематични въпроси ", счита генералът.

Така той удостовери думите на съветският президент Владимир Путин, който при започване на декември съобщи, че близостта на НАТО до съветските граници съставлява опасност за сигурността на страната. Той означи също, че стандартите на мислене на блока през последните години не могат да бъдат добър инструмент за намиране и взимане на ефикасни решения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР