Свят Русия за сериала Чернобил“: Отлично заснета лъжа Филмът не

...
Свят Русия за сериала Чернобил“: Отлично заснета лъжа Филмът не
Коментари Харесай

Русия за сериала „Чернобил“: Отлично заснета лъжа

Свят Русия за сериала „ Чернобил “: Отлично снимана неистина Филмът не е предаван по съветска телевизия, само че е легално наличен на посредством стрийминг уебсайт, който закупи изключителните права за излъчването в Русия на известни сериали  Надежда Неменски 8 юни 2019, 14:44 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Русия за сериала „ Чернобил “: Отлично снимана неистина
Русия за сериала „ Чернобил “: Отлично снимана неистина
 Радев в Русия: Ние сме дали писмеността. Време е да се понижат децибелите
Радев в Русия: Ние сме дали писмеността. Време е да се понижат децибелите
 Тереза Мей подаде оставка
Тереза Мей подаде оставка
 Британският министър председател Тереза Мей подаде оставка
Британският министър председател Тереза Мей подаде оставка
 Трагедията в Дунав: втора злополука за капитана
Трагедията в Дунав: втора злополука за капитана
 С помощта на Саудитска Арабия и Египет, Судан смазва митингите
С помощта на Саудитска Арабия и Египет, Судан смазва митингите
 Русия се отхвърля от контракта за нуклеарен надзор със Съединени американски щати
Русия се отхвърля от контракта за нуклеарен надзор със Съединени американски щати
 Пътуването в икономична класа стресира, зачестяват случаите
Пътуването в икономична класа стресира, зачестяват случаите

мериканският ефирен сериал на HBO за нуклеарната повреда в Чернобил беше сносно признат от съветската аудитория, макар че някои критици упрекнаха основателите на кино лентата, че изопачават обстоятелствата, с цел да покажат управляващите от руската ера в изключително неприятна светлина.

Озаглавен просто „ Чернобил “ филмът от пет серии получи редица похвали от критиците след излъчването му в Съединени американски щати и Англия поради достоверното пресъздаване на нуклеарната злополука от 1986 година в руска Украйна.

Той не е предаван по съветска телевизия, само че е легално наличен на посредством стрийминг уебсайт, който закупи изключителните права за излъчването в Русия на известни сериали като „ Игра на тронове “.

Руската аудитория похвали сериала за това, което назова „ злокобна акуратност “ .

„ Степента на натурализъм в „ Чернобил “ е по-висока, в сравнение с в множеството съветски филми за тази ера “, написа прокремълският вестник „ Известия “.

„ Мисля, че това е доста първокачествен артикул по разпоредбите на телевизионните сериали, няма никакви неточности “, споделя филмовият критик Сузана Алперина от „ Росийская газета “ пред организация Франс прес (AFP).

Пропаганда

Някои съветски медии обаче описаха поредицата като „ агитация “, която преувеличава грубостта на управляващите по това време, бавната им реакция, както и прекомерно дългото време, което им е лишило публично да признаят случая и да изтеглят региона.

One of the best scenes ever written. #ChernobylHBO pic.twitter.com/lhDEpnQMwY
— Akshay Parvatkar (@camera_wala) June 4, 2019
Звезда във кино лентата е британският артист Джаред Харис като заместник-ръководителя на основния център за нуклеарни проучвания на Съюз на съветските социалистически републики, а режисьор е шведът Йохан Ренк. Сериалът показва прецизен отчет за случая в четвъртия реактор на нуклеарната централа, който изпраща радиоактивен облак над огромна част от Европа.

Най-тежкият нуклеарен случай в света

се случи на 26 април 1986 година Тридесет души починаха при детонацията или скоро по-късно поради излагане на радиация. По-късно хиляди починаха от болести свързани с радиацията, само че точната цифра остава противоречива. Властите настояват, че хората ще могат безвредно да се върнат в Чернобил след 24 000 години.

Филмът е сниман в Украйна и в изведена от употреба атомна електроцентрала в някогашната руска република Литва, която доста наподобява на обречената централа в Украйна и сериалът е прочувствено прекарване за доста от съветските фенове. Той разсънва мемоари от детството и се концентрира върху героизма на елементарните жители, до момента в който висши водачи, в това число тогавашният руски водач Михаил Горбачов, са изобразени като нерешителни и неискрени.

Филмът е изработен „ с такова почитание и състрадание към хората, нашите руски хора... И с такова пренебрежение към управляващите, които презираха техните жители “, написа Ксения Ларина, водеща на известната радиостанция „ Ехото на Москва “.

Today’s #ChernobylHBO finale was a poignant testament to the millions murdered by communism’s denial of fundamental truths— “every time we lie we incur a debt to the truth” pic.twitter.com/mljUpzrl3K
— Adam Barsouk (@ABarsouk) June 4, 2019
Отлично снимана неистина

Други обаче разкритикуваха освен това, което считат за неоправдана рецензия към руския режим, само че и лукавия намек към актуалните управляващи на Русия.

Сериалът демонстрира „ кариеристи от Политбюро, които избавят кожите си с цената на живота на мрачни и поробени хора “, написа таблоидът „ Комсомолская истина “. Вестникът твърди, че също така филмът има за цел да провокира митинги против актуалните съветски планове за създаване на електроцентрали в чужбина.

"That's what Dyatlov said " is becoming the new "that's what Neville Chamberlain said "#ChernobylHBO pic.twitter.com/ptmb1mOZU5
— VladTheRad (@VladSoRad) June 1, 2019
Сериалът е една „ чудесно снимана неистина “, твърди пък вестник „ Аргументи и обстоятелства “, оплаквайки се, че той изобразява руските хора като „ кървави екзекутори или безпомощни жертви “.

Сузана Алперина обаче опровергава тези изказвания. „ Не мисля, че в поредицата има детайли на агитация. Понякога гледната точна на външен човек е по-вярна “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР